Vdiq ish-kitaristi legjendar i ”Dire Straits”, Jack Sonni, i cili ka punuar me grupin në albumin e tyre “Brothers In Arms”.

 

Grupi bëri homazhe në median sociale duke shkruar se “Jaku ynë i dashur ka lënë një boshllëk në zemrën dhe shpirtin tonë … do të na mungosh shumë, ti je përgjithmonë me ne”.

Sonni nganjëherë quhej me dashuri “kitaristi tjetër në Dire Straits”, i cili u themelua nga Mark dhe David Knopfler, John Illsley dhe Pick Withers në 1977.

Faqja e internetit e Sonni-t e përshkruan atë si “një shkrimtar, muzikant, nomad, baba dhe gjysh që mësoi shpejt se jeta është e shkurtër”.

Ajo shton se ”ai ka përqafuar një filozofi për të jetuar mirë dhe për të jetuar tani në kërkim të krijimit të momenteve të paharrueshme me miqtë dhe familjen”.

”Dhe ai është ai që e di rëndësinë supreme të përqafimit të tyre ndërkohë që mundesh… sepse e nesërmja kurrë nuk dihet”.

Kitaristi luajti në albumin “Brothers In Arms” të grupit dhe në turneun shoqërues të albumit.

Sonni ishte gjithashtu pjesë e një grupi tjetër, të quajtur ”DSL Legacy”, i cili u krijua nga ish-muzikantë që luanin dhe regjistronin me ”Dire Straits” përgjatë viteve.