25.8 C
Prizren
E mërkurë, 4 Tetor, 2023

Shtyhet gjykimi për korrupsion ndaj ish-drejtorit të Shërbimeve Publike në Prizren

Në Gjykatën Themelore në Prizren, të premten, për shkak mungesës së të akuzuarit Osman Krasniqi, ish-drejtor i Shërbimeve Publike në Prizren dhe mbrojtësit të tij, avokatit Ruzhdi Berisha, ka dështuar të mbahet gjykimi në rastin ku Krasniqi po akuzohet për korrupsion.

Kryetarja e trupit gjykues, Raima Elezi tha se i akuzuari Krasniqi është ftuar në mënyrë të rregullt dhe mungesën e tij nuk e ka arsyetuar, kurse për avokatin Berisha, tha se me anë të parashtresës e ka njoftuar se gjendet jashtë shtetit dhe ka propozuar që kjo seancë të shtyhet, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Pas kësaj, gjykatësja Elezi mori vendim që kjo seancë të shtyhet në mungesë të kushteve ligjore.

Seanca e radhës për këtë rast është caktuar të mbahet më 9 tetor 2023.

Ndryshe, aktakuza e Prokurorisë Themelore në Prizren, e ngritur më 9 nëntor 2022, e ngarkon Osman Krasniqin se më 8 prill 2021 deri më 5 maj 2021, në kohë të pacaktuar, si drejtor i shërbimeve publike në Komunën e Prizrenit ka keqpërdorur detyrën e tij zyrtare me qëllim të përfitimit pasuror për operatorin ekonomik “Eurovia BI”, me seli në Prizren.

Ai akuzohet se si menaxher i kontratës në tenderin “Furnizim me zhavorr për rrugët e paasfaltuara në Komunën e Prizrenit”, nxjerr urdhra për “Eurovia BI” që në kuadër të kontratës të shuaj zjarrin përmes transportimit dhe hedhjes së dheut në deponinë e fshatit Zhur, i ka mundësuar operatorit ekonomik “Eurovia BI” përfitim pasuror përmes kontratës, e cila nuk ka parashikuar pozicionin e transportit dhe hedhjes së dheut për shuarjen e zjarrit në deponi.


Reklamë

RENELUAL TAHIRI prezenton tipet e banesave në kompleksin “Green Avenue” Blloku B !
Për më shumë informata na vizitoni në pikën tonë të shitjes përballë ‘Premium Park Hotel”.
Si dhe mund të na kontaktoni:
+383 44 128 112 ; +383 49 613 613
info@renelualtahiri.com
Kliko videon 

Sipas prokurorisë, Krasniqi akuzohet se i ka pranuar faturat dhe ka mundësuar pagesat nga pozicioni i paraparë sipas pikës C shërbime me zhavorr në vlerën prej 8.02 euro për njësinë matëse m3 në kundërshtim me objektin dhe pozicionet e kontratës, në të cilin ka qenë menaxher, duke anashkaluar zyrën e prokurimit, ashtu që dëmton buxhetin e Komunës së Prizrenit për shumën totale prej 247 mijë e 360 euro e 40 centë.

Në aktakuzë, thuhet se me këto veprime, i akuzuari ka vepruar në kundërshtim me ligjin e prokurimit publik me nr. 04/1-042 i ndryshuar dhe plotësuar me ligjet 04/L-237, 05/L-68 dhe 05/L-092 si dhe në kundërshtim me rregullat e udhëzuesit operativ për prokurim publik RRUPP dhe atë nenet 19, 20 dhe 61.

Krasniqi, për këto veprime po akuzohet se ka kryer veprën penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni 414, par.2 i KPRK-së, vepër penale e cila dënohet me gjobë dhe me burgim prej tre deri në 10 vjet. /BetimipërDrejtësi

Asociation “Loyola-Gymnasium” shpall të lirë këtë vend pune

Mungon eksperti financiar, shtyhet gjykimi ndaj ish-drejtorit të Urbanizmit në Prizren

Gjykata e Prizrenit ka vendosur të shtyjë seancën kundër ish-drejtorit të Urbanizmit, Nijaziu Kryeziu, pasi mungoi eksperti financiar.Kryeziu po gjykohet se ka lidhur kontrata...

PDK-ja mbështet rezolutën për dënimin e sulmit terrorist, kërkon ekstradimin e terroristëve nga Serbia

Partia Demokratike e Kosovës e ka mbështetur propozimin për rezolutën për dënimin e sulmit terrorist ndaj Policisë së Kosovës që ngjau të dielën në...

Lajmet e Fundit