Protestat i kishte mbështetur edhe rektori i atëhershëm i Universitetit të Prishtinës, Ejup Statovci.

Protestave iu prinë anëtarët e kryesisë së UPSUP-së në mesin e tyre edhe Albin Kurti që tani është kryeministër dhe bashkëpunëtorët e tij, Bujar Dugolli, Driton Lajqi dhe Muhamet Mavraj.