14.8 C
Prizren
E martë, 27 Shtator, 2022

ADA ndihmon me 9.960 euro “Handikos”-in në Suharekë

per-handikosinAgjensioni Austriak per Zhvillim (ADA) në Suharekë, edhe këtë vit do ta përkrahë projektin për rehabilitimin psiko-social të personave me aftësi të kufizuar. Projekti do të implementohet për gjashtë muajt e ardhshëm dhe vlera e tij është 9.960 euro.

Nga ky projekt personat me aftësi të kufizuar do të përfitojnë trajtim psiko-social nga psikologia e angazhuar ne Qendrën Handikos si ata që kanë nevojë për terapi medikamentoze dhe material higjienike-sanitar dhe mjete ortoprotetike.

E tëra kjo do të arrihet në bazë të nënshkrimit të marrëveshjës në mes të përfaqësuesit të ADA –së Christian Geosits dhe u.d. të drejtorit të “Hendikos”, Melihate Gashi. Implementimi i këtij projekti do të nis nga data 1 mars dhe do të zgjas 6 muaj dhe ky është viti i katërt me radhë i përkrahjës së “Hendikos” –it nga ana e Agjencionit Austriak për Zhvillim.

Më Shumë

Me këngët e tij, mbrëmë u kujtua Muharrem Qena, artisti që vazhdon të inspirojë

Me këngët e tij por të performuara nga muzikantë të skenës alternative, mbrëmë u kujtua njëri nga artistët më të mëdhenj të kulturës në...

Komuna e Prizrenit dhe “Caritas”-i vazhdojnë bashkëpunimin

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Shaqir Totaj, ka pritur të premten në takim Miriam Pikaar nga Caritas Europa dhe përfaqësuesit e Caritas Kosova, Alfred...

Lajmet e Fundit