22.8 C
Prizren
E shtunë, 15 Qershor, 2024

Bashkësia Islame në Prizren, grumbullon ndihma për familjet në Bosnje

Bosnje-vershimetBashkësia Islame në Prizren, ndihmon familjet e Bosnjës të cilat kanë pësuar nga vërshimet e javës së shkuar. Ndihmat e grumbulluara në mënyrë të organizuar do të nisen drejtë Bosnjës këtyre ditëve.

Nëpër të gjitha xhamitë e Prizrenit, për një javë rreshtë është organizuar aksioni, për ti ndihmuar ato familje të Bosnjës që janë prekur më së shumti nga vërshimet e që kanë nevojë urgjente për ndihmë thotë kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame, Lutfi Ballëku, raporton RTK. Ai thekson se këshilli tashmë është mobilizuar dhe java që lam pas është shpallur nga imamët e xhamive si javë e ndihmës.

Ballëku thotë se në ndihmë do të përfshihet ushqimi, batanijet dhe pako higjeniko- sanitare. Pas grumbullimit ndihmat në mënyrë të organizuar do të nisen drejtë Bosnjes me saktësisht në vendet më të prekura nga vërshimet tregon ai .

Nuk është hera e parë që ky Këshill organizon një aksion të tillë. Në vitin 2009 Bashkësia Islame në Prizren pati ndihmuar edhe banorët e Shkodrës së Shqipërisë të prekur nga vërshimet.

Më Shumë

Arrestohet një 27 vjeçar në Prizren për dhunë në familje dhe mospërfillje të gjykatës

Një 26-vjeçare nga Prizreni ka kërkuar ndihmën e policisë për shkak të shqetësimeve të vazhdueshme që i janë shkaktuar nga bashkëshorti i saj. Sipas dëshmisë...

Pandeli Majko shpallet ‘Qytetar Nderi’ i Rahovecit

Rahoveci  ka kremtuar Ditën e Çlirimit. Në këtë ditë kremte, ish-kryeministri i Shqipërisë, Pandeli Majko, është shpallur "Qytetar Nderi" i Rahovecit dhe është vlerësuar...

Lajmet e Fundit