-3.2 C
Prizren
E hënë, 6 Shkurt, 2023

Deklarohet i pafajshëm ish-drejtori i shërbimeve publike në Prizren, akuzohet se i shkaktoi dëm rreth 250 mijë euro kësaj komune

 Ish-drejtori i shërbimeve publike në Prizren, Osman Krasniqi, është deklaruar i pafajshëm lidhur me akuzën se ka keqpërdorur detyrën e tij zyrtare dhe se buxhetit të Komunës së Prizrenit i ka shkaktuar dëm prej 247 mijë e 360 euro e 40 centë.

Këtë deklarim. Krasniqi e bëri në Gjykatën Themelore në Prizren të hënën, pas leximit të aktakuzës nga prokurori Mehdi Sefa, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Tutje, prokurori Sefa ka thënë se në dispozitiv të aktakuzës si palë e dëmtuar është cekur Komuna e Prizrenit, andaj ka propozuar që në seancat e radhës të ftohet përfaqësuesi juridik i komunës.

Seanca e radhës në këtë rast është caktuar të mbahet më 19 janar 2023.

Ndryshe, aktakuza e Prokurorisë Themelore në Prizren, e ngritur më 9 nëntor 2022, e ngarkon Osman Krasniqin se më 8 prill 2021 deri më 5 maj 2021, në kohë të pacaktuar, si drejtor i shërbimeve publike në Komunën e Prizrenit ka keqpërdorur detyrën e tij zyrtare me qëllim të përfitimit pasuror për operatorin ekonomik “Eurovia BI”, me seli në Prizren.

Ai akuzohet se si menaxher i kontratës në tenderin “Furnizim me zhavorr për rrugët e paasfaltuara në Komunën e Prizrenit”, nxjerr urdhra për “Eurovia BI” që në kuadër të kontratës të shuaj zjarrin përmes transportimit dhe hedhjes së dheut në deponinë e fshatit Zhur, i ka mundësuar operatorit ekonomik “Eurovia BI” përfitim pasuror përmes kontratës, e cila nuk ka parashikuar pozicionin e transportit dhe hedhjes së dheut për shuarjen e zjarrit në deponi.

Sipas prokurorisë, Krasniqi akuzohet se i ka pranuar faturat dhe ka mundësuar pagesat nga pozicioni i paraparë sipas pikës C shërbime me zhavorr në vlerën prej 8.02 euro për njësinë matëse m3 në kundërshtim me objektin dhe pozicionet e kontratës, në të cilin ka qenë menaxher, duke anashkaluar zyrën e prokurimit, ashtu që dëmton buxhetin e Komunës së Prizrenit për shumën totale prej 247 mijë e 360 euro e 40 centë.

Në aktakuzë, thuhet se me këto veprime, i akuzuari ka vepruar në kundërshtim me ligjin e prokurimit publik me nr. 04/1-042 i ndryshuar dhe plotësuar me ligjet 04/L-237, 05/L-68 dhe 05/L-092 si dhe në kundërshtim me rregullat e udhëzuesit operativ për prokurim publik RRUPP dhe atë nenet 19, 20 dhe 61.

Krasniqi, për këto veprime po akuzohet se ka kryer veprën penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni 414, par.2 i KPRK-së, vepër penale e cila dënohet me gjobë dhe me burgim prej tre deri në 10 vjet. /BetimipërDrejtësi

Më Shumë

Latifi takon shefin e Zyrës Ndërlidhëse të Sllovakisë: Rahoveci ka potencial për investime

Kryetari i komunës së Rahovecit, Smajl Latifi, ka pritur në takim shefin e Zyrës Ndërlidhëse të Sllovakisë në Prishtinë, Rastislav Kostilnik. Latifi ka falënderuar për...

Mot i vranët e me intervale të shkurtra me diell

Sot në vendin tonë pritet të mbajë mot kryesisht i vranët, por nuk do të mungojnë edhe intervalet e shkurta me diell. Sipas Institutit Hidrometeorologjik...

Lajmet e Fundit