-3.2 C
Prizren
E diel, 5 Shkurt, 2023

Doli: Pyetja e presidentes nuk përputhet me problemin

Dren Doli-sjpPresidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, nuk ka autorizim që të kërkojë opinion nga Gjykata Kushtetuese, për kompetencat e saj, që paraqiten qartë në Kushtetutë, tha Dren Doli nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike. Ai gjithashtu tha se pyetja e Presidentes, nuk përputhet me problemet që dy taboret e partive, po hasin në kundërshtim.

“Mendoj që Presidentja e Republikës nuk e ka autorizimin të kërkojë opinion nga Gjykata Kushtetuese në lidhje me mënyrën se si ajo duhet të caktoi mandatarin. Kjo gjë është shumë e qarët. Në rastin konkret, mbetet në autorizimin e Gjykatës Kushtetuese që të vendosë t’i kthejë përgjigjeje Presidentes se si ajo duhet të veprojë”, transmeton lajmi.net.

“Presidentja nuk ka qenë e kujdesshme që ta formulojë një pyetje e cila do t’i jepet përgjigje kontekstit real që ekziston mes palëve, konkretisht mes partive politike”.

“Presidentja ka kërkuar interpretim të dy normave kushtetuese të cilat në mes vete nuk kanë ndonjë konflikt dhe palët të cilët po diskutojnë. Konflikti i referohet çështjes së termit shumicë dhe termit të koalicion çfarë nënkupton në kuptimin kushtetues”.

“Besoj që zyra e Presidentes do duhej të kishte parasysh mënyrën formulimit të pyetjes konkrete dhe të marrin parasysh faktin se konteksti real mes partive politike nuk ka të bëjë me autorizimet e Presidentes, por me kuptimin që fjala shumicë dhe fjala koalicion ka në rastin konkret”.

Më Shumë

Përleshje masive në një aeroplan: 15 gra godasin egërsisht njëra-tjetrën në El Salvador

Një fluturim nga El Salvador në Sao Paulo të Brazilit u shndërrua në kaos pasi shpërtheu një përleshje masive mes 15 grave që godisnin...

Shkencëtarët tregojnë formulën ideale për të gjetur partnerin e ëndrrave

Në vitin 1962, 2 shkencëtarë zhvilluan një formulë dashurie, e cila do të ndihmonte që çiftet të jetonin në harmoni të plotë. Formula u...

Lajmet e Fundit