24.8 C
Prizren
E shtunë, 25 Maj, 2024

Edhe një muaj paraburgim të pandehurëve nga Dragashi dhe Prizreni

Prizren-Qendra paraburgimitGjyqtarja e procedurës paraprake e Gjykatës Themelore të Prizrenit vendosi që ndaj të pandehurëve Bajram Aliu nga Dragashi, Rufat Destani nga Dragashi, Kemal Celina nga Prizreni, Zenel Halimi nga Dragashi të mbahen në paraburgim në bazë të akuzës, krimi i organizuar, kontrabandimi me migrantë, falsifikimi i dokumenteve.

“Të pandehurit do të mbahet në paraburgim prej 1 muajve, i cili për të pandehurit Bajram Aliu, Rufat Destani dhe Kemal Celina do të llogaritet prej datës 14.07.2014 dhe do të zgjasë deri me datën 14.08.2014, ndërsa për të pandehurin Zenel Halimi paraburgimi do të llogaritet prej datës 15.07.2014 dhe do të zgjasë deri më datën 15.08.2014, gjatë së cilës kohë pritet që të pandehurit të dalin në gjykim para Departamentit për Krime të Rënda të Gjykatës Themelore”, njofton zëdhënësja e Gjykatës në Prizren, Afërdita Kicaj.

Gjyqtarja e Procedurës Paraprake e miratoi kërkesën e Prokurorisë Speciale e cila kërkoi mbajtjen në paraburgim të pandehurve.

“B.Aliu, R.Destani, K.Celina arrestuan më datën 14.07.2014, Z.Halimi u arrestua me datën 15.07.2014. Të pandehurit u akuzuan për shkelje të Kodit Penal, duke marrë parasysh rrezikun e arratisjes, dënimet e parapara me ligj për veprat e lartcekura penale për të cilat të pandehurit dyshohen se i kanë kryer, në shkelje të Nenit 283 par.2 lidhur me par.1 të KP-së , të neni 170 par.6 lidhur me par 1 të KP-së dhe të nenit 398 par.1 të KP-së, Gjykata iu cakton paraburgim prej 1 muaji”, thotë Kicaj. /PrizrenPress.com/

Më Shumë

Rizvanolli: 101,41 milionë euro është fitimi në ndërmarrjet publike gjatë vitit 2022

Ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli, ka njoftuar se 101,41 milionë euro është fitimi në ndërmarrjet publike qendrore të Kosovës në vitin 2022. Rizvanolli ka thënë...

Sot përfundon periudha shtesë e regjistrimit të popullsisë

Sot përfundon regjistrimi i popullsisë edhe për komunat në Kosovë të cilat kishin kërkuar shtyrjen e afatit për një javë në mënyrë që të...

Lajmet e Fundit