22.8 C
Prizren
E mërkurë, 28 Shtator, 2022

Fazliu pret presion pas publikimit të listave

Faik FazliuFaik Fazliu, udhëheqës i Zyrës së veteranëve të luftës së UÇK-së, ka thënë se nga sot do të fillojë publikimi i listave të veteranëve të luftës.

Sipas ti, publikimi i listave do të fillojë me zonën e Llapit dhe Karadakut, për të vazhduar edhe me zonat e tjera. Ai pret që deri me 20 shkurt të përfundojë publikimi i listave paraprake deri me 20 shkurt.

Fazilu e ka pranuar se ka pasur presione, mirëpo sipas tij, një gjë e tillë është evituar. Mirëpo, ai pret që presionet të fillojnë pas publikimit të listave.

“Nga 62 mijë e 800 aplikacione, mbi 8 mijë janë refuzuar. Këto refuzime janë bërë për shkak se personi në fjalë që ka pretenduar se ka qenë pjesë e një njësie, por eprorët nuk kanë qenë në dijeni për të”, ka thënë Fazliu.

Ai ka shtuar se Komisioni qeveritar do të merret me ankesat e të gjitha atyre të cilët pretendojnë se i’u është bërë padrejtësi gjatë verifikimit.

Fazliu ka thënë se milionë euro janë të ndara për kategoritë e veteranëve të luftës të cilët shumë shpejt do t’i gëzojnë këto beneficione.

Mirëpo, sipas tij, nga ky fond do të përfitojnë vetëm veteranët që janë të papunësuar./RTK/

Më Shumë

Lajmet e Fundit