0.8 C
Prizren
E premte, 3 Shkurt, 2023

Fyle sot viziton Beogradin, nesër Prishtinën

Fyle5-29Komisionari për shtrirje i BE, Stefan Fyle sot nis vizitën në Beograd në kuadër të së cilës me kreut shtetëror serb do të bisedojë mbi hapat e ardhshëm të Serbisë në rrugën drejtë BE dhe zbatimin e marrëveshjes së Brukselit me Prishtinën. Ndërkaq, nesër Fyle do ta vizitojë edhe Prishtinën.

Fyle pritet të bisedojë me presidentin e Serbisë, me qeverinë dhe anëtarët e parlamentit mbi situatën aktuale dhe hapat e ardhshëm lidhur me fazën e re në të cilën po hynë Serbia në negociatat për përafrim me BE dhe vendimin e Këshillit të Evropës prej 28 qershorit mbi hapjen e negociatave.

Stefan Fyle po ashtu pritet të prezantojë në Beograd strukturat e domosdoshme që duhet t’i ketë vendi për procesin e negociatave dhe do të parapërcaktojë prioritetet për agjendën evropiane të Serbisë – vazhdimin e reformave, zbatimin e Marrëveshjes (së Brukselit) me Prishtinën, rolin rëndësishëm në rajon dhe promovimin pajtimit.

Vizita e komisionarit për shtrirje të BE do të jetë simbolikisht hyrje në fillimin e analizës krahasuese të harmonizimit të dispozitave të Serbisë me virtytet juridike të BE, të ashtuquajturin skrining, që formalisht do të nis në shtator ose tetor.

Me të në Beograd arrijnë edhe misioni teknik i Komisionit Evropian (KE), i cili të enjten, kur Fyle u drejtohet ligjvënësve serb, të gjithë sekretarëve të shtetit dhe ekspertëve për integrime evropiane do t’u jap direktivat e para për hartimin e strukturës negociatore.

Të enjten Fyle pritët të vizitojë edhe Prishtinë, ku do të takohet me përfaqësuesit më të lartë shtetëror, por gjithashtu me një fjalë rasti do t;i drejtohet edhe deputetëve të Kuvendit të Kosovës.

Më Shumë

Prokuroria kërkon vazhdimin e masës së paraburgimit për “Kobrën” dhe pesë të tjerët

Prokuroria Themelore në Prizren, ka kërkuar vazhdimin e masës së paraburgimit ndaj Dibran Hoxhën dhe pesë të pandehurit të tjerë, të dyshuar për vrasjen...

Këshilla e Umberto Ecos mbi rëndësinë e leximit të librave

Leximi të zgjat jetën. Ky është mësimi më i madh që na ka lënë Umberto Eco në një rubrikë që nisi në faqen e...

Lajmet e Fundit