13.8 C
Prizren
E martë, 21 Mars, 2023

Gjimnazi “Loyola” në Prizren dhe Universiteti Siegen në Gjermani nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

Pas përfundimit të maturës, nxënësit e Gjimnazit “Loyola” në Prizren do të kenë mundësi të ndjekin studimet e tyre edhe në Universitetin Siegen në Gjermani.

Kjo është bërë e mundur pas nënshkrimit të një marrëveshjeje bashkëpunimi në mes këtyre dy institucioneve, në të cilën qartësohen procedurat dhe mundësitë që maturantët e kësaj shkolle do të kenë për të arritur formimin e tyre profesional në këtë universitet. Marrëveshja në mes këtyre institucioneve është nënshkruar nga rektori i Universitetit të Siegen-it, dr. Holger Burckhart, kryetari i Bordit të ALG “Loyola-Gymnasium”, dr. Matias Czech dhe drejtorit ekzekutiv të ALG-së, Elias Koller.

Detajet e marrëveshjes janë diskutuar gjatë një vizite në këtë shkollë, më 03.06.2022, të drejtuesve të departamentit të jashtëm të Universitetit të Siegenit,  Christian Gerhus dhe Phillipp Schmidt.

Kjo marrëveshje përfshin sigurimin e kuotave të caktuara të vendeve të studimit në lëndët me pranim të lirë dhe të kufizuar, si dhe ndihmë të mëtejshme për maturantët e „Loyola-Gymnasium“ për të filluar studimet në Siegen.

Aktualisht në këtë universitet studiojnë 11 nxënës të kësaj shkolle, ndërsa një numër tjetër i madh i tyre vijojnë të studiojnë në universietet tjera në Gjermani, falë përgatitjes së lartë që kanë fituar këtu, njohurive të gjermanishtes, por edhe për shkak se diploma e kësaj shkolle njihet në shtetet gjermanishfolëse./PrizrenPress.com/

 

Më Shumë

Vrasja mizore e 2016-ës në Suharekë, dëshmitarja mohon se me të ndjerin ka pasur raporte jo të mira

Në Gjykatën Themelore në Prizren, të enjten, është dëgjuar dëshmitarja Nurije Ademi, e cila ka mohuar se me të ndjerin A.B kanë pasur raporte...

`Liria ka emër` organizon `Marsh për drejtësi` për ish-krerët e UÇK-së

Të dielën, më 2 prill, në Prishtinë, platforma “Liria ka emër”, organizon Marsh qytetar dhe solidarizues në mbështetje të luftës së drejt të UÇK-së...

Lajmet e Fundit