25.8 C
Prizren
E hënë, 24 Qershor, 2024

Gjykata mund ta rrëzojë Isa Mustafën, çështja mund të kthehet në pikën zero

MazllumBaraliuDeputetët e Partisë Demokratike të Kosovës, të cilët u janë drejtuar sot Gjykatës Kushtetuese, në njërën prej kërkesave e kanë futur edhe vendosjen e masës së parakohshme për pezullimin e procesit konstituiv të Kuvendit, deri në pritje të vendimit përfundimtarë të Gjykatës Kushtetuese.

Nëse Gjykata vendos që të marrë këtë masë, atëherë Isa Mustafa i cili ka marrë votat për të qenë kryeparlamentar, nuk mund të marrë asnjë veprim deri në vendimin e fundit të Gjykatës Kushtetuese.

Një gjë e tillë është e drejtë dhe kushtetuese, sipas njohësit të Kushtetueses Mazllum Baraliu. Ky i fundit ka thënë për KosovaPress, se kjo gjë mund të ndodhë vetëm pasi Gjykata, të bëjë vlerësimin e parashtresës, të shoh se cilat janë provat dhe a ka të bëjë me shkelje të kushtetueses.

Baraliu nuk ka dashur të flasë rreth asaj se a është zgjedhur me të drejtë kryeparlamentari, pasi sipas tij ka shumë të panjohura.

“Palët kontestojnë njëra tjetrën. Njëra konsideron se ka qenë në rregull, ndërsa tabori tjetër konsideron se nuk ka qenë, dhe prandaj edhe shqetësimet e veta i ka shpreh në Gjykatë. Deri sa gjykata të vendos, nuk dua të paragjykoj, pasi që ajo është kompetente për ta vendosur çështjen”, ka thënë Baraliu për KosovaPress.

Mirëpo, sipas tij, Gjykata mund të vendos që të ja marrë këtë të drejtë Isa Mustafës, pasi që vendimi i saj i mëhershëm nuk njeh koalicion paszgjedhor.

“Disa gjëra sipas mendimit tim, janë thënë në mendimin e mëhershëm të Gjykatës, ku thotë se nuk ka koalicioni paszgjedhore dhe në fakt prioritet i ka dhënë për rastin e mandatimit të kryetarit, partisë e cila ka fituar numrin më të madh të votave elektorale, e jo asaj e cila ka më të madh numrin e ulëseve në Kuvend. Pra, disa gjëra janë të ditura në vendimin e parë të Gjykatës, dhe mendoj se në këtë vazhdë mund të veprojë gjykata përsëri, por që mund të merr edhe një vendim tjetër. Është çështje e saj se si duhet të veprojë”, ka thënë Baraliu.

Pra, sipas Baraliut, nëse gjykata sërish nxjerrë vendim të njëjtë dhe të thotë se ka shkelje, atëherë çështja kthehet në pikën zero, në fillim.

Më Shumë

Sot nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit ndërmjet Prizrenit dhe Portugalisë

Duke filluar nga ora 15:00, sot do të nënshkruhet Memorandumi i  Mirëkuptimit. Memorandumi nënshkruhet ndërmjet Komunës së Prizrenit dhe qytetit të Portos së Portugalisë. Kjo bëhet...

Erëra të forta në Prizren, pluhuri vështirëson lëvizjen me vetura

Pluhuri i ngritur për shkak të erërave e ka bërë vështirë të dallueshme një rrugë në Prizren. Në një video e publikuar shihet se si...

Lajmet e Fundit