22.8 C
Prizren
E enjte, 11 Gusht, 2022

Gjykata në Prizren 11 vjet burg për vrasje Nezir Kryeziut

Gjykata-qekiqiPas gjykimit, të ndjekur penalisht nga një gjyqtar ndërkombëtar i Prokurorisë Themelore, sot një trup gjykues i përbërë nga gjyqtarë të Gjykatës Themelore në Prizren dënoi të pandehurin Nezir Kryeziu, për vrasje, neni 146, dhe për vrasje në tentativë që ka pasur për pasojë lëndim të lehtë trupor, neni 146 në lidhje me nenin 20 dhe nenin 53(1) dhe (2) të Kodit të Përkohshëm Penal të Kosovës, dhe e dënoi atë me njëmbëdhjetë (11) vjet burgim, ka njoftuar EULEX.

“U konstatua që Nezir Kryeziu shtiu në viktimën 25 vjeçare dhe e vrau atë më 2 shkurt 2011 në Prizren dhe duke e bërë këtë i tejkaloi limitet e vetëmbrojtjes së domosdoshme. Po ashtu u konstatua që ai shtiu në babanë e viktimës, me qëllim që ta vrasë atë, që pati për pasojë lëndime të lehta trupore.

Rastin është duke e hetuar një ekip i përbërë nga një prokuror ndërkombëtar dhe një prokuror i shtetit nga Pro

Më Shumë

Prizren: Rikthehet festivali për fëmijë “Fluturat”

Që nga viti 2001 në Prizren organizohej festivali i këngëve për fëmijë “Fluturat”. Festivali u organizua deri në vitin 2017. Nëpër këtë festival parakaluan fëmijë të...

77 vjet nga hedhja e bombës së parë atomike në Hiroshima

Më 6 gusht 1945 gjatë Luftës së Dytë Botërore u hodh bomba e parë atomike mbi qytetin e Hiroshimës në Japoni e që do...

Lajmet e Fundit