14.8 C
Prizren
E martë, 27 Shtator, 2022

Komisioni i Arsimit premton mbështetje për UPZ-në

IMG_1328

Anëtarët e Komisiont të Kuvendit të Kosovës për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport, të hënën kanë vizituar Universitetin e Prizrenit “Ukshin Hoti” ku janë pritur nga rektori i këtij universiteti, Prof. Dr. Ramë Vataj.

Delegacioni ishte në përbërje nga Nait Hasani, kryetar i Komisionit, Zëvendëskryetari i parë, Salih Morina, anëtarët Teuta Haxhiu dhe Shpejtim Bulliqi.

Fillimisht anëtarët e këtij komisioni uruan rektorin Vataj për detyrën duke i dëshiruar suksese në punë. Ata e njoftuan Rektorin Vataj për punët që janë duke i bërë në hartimin e DraftLigjit për Arsimin e Lartë dhe kërkuan nga menaxhmenti i UPZ-së që të japin sugjerimet dhe rekomandimet përkatëse.

Rektori Vataj i falënderoi anëtarët e Komisionit për vizitën dhe i njoftoi ata me të arriturat që janë shënuar në UPZ që nga themelimi dhe me vështirësitë që është ballafaquar dhe që vazhdon të ballafaqohet ky universitet.

Ai kërkoi nga anëtarët e këtij Komisioni funksional të Kuvendit të Kosovës që të mbështesin UPZ-në në adresimin e nevojave që ka, si në aspektin e rritjes së buxhetit ashtu edhe në rritjen e numrit të punëtorëve të lejuar që të punësoj.

Anëtarët e Komisionit u zotuan se do të kujdesën për adresimin e nevojave të këtij Universiteti si edhe të gjithë universiteteve të tjera publike në vend.

Më Shumë

Komuna e Prizrenit dhe “Hidroregjioni Jugor” nënshkruajnë marrëveshje bashkëfinancimi

Komuna e Prizrenit dhe K.R.U “Hidroregjioni Jugor” Sh.A Prizren, nënshkruan sot marrëveshje për bashkëfinancim të projektit “Zëvendësimi i gypsjellësit ekzistues AC 150 mm të...

Prizren, 12 aktakuza kundër 12 personave

Prokurori i Shtetit njofton se gjatë 24 orëve të fundit nga prokuroritë themelore janë ngritur pesëdhjetekatër aktakuza kundër gjashtëdhjeteshtatë personave, për vepra të ndryshme...

Kolona e pestë

E diela me diell

Lajmet e Fundit