19.8 C
Prizren
E enjte, 30 Maj, 2024

Kosova me MSA pa integrim

flamuri i kosovesNë bazë të disa drafteve të tekstit të MSA-së, cilat i ka parë “Koha Ditore”, dallimet më të mëdha të kësaj Marrëveshjeje me ato të vendeve të tjera të rajonit janë në pjesën e dialogut politik, shkruan sot Koha Ditore.

Përderisa shteteve të rajonit si qëllim u përmendet „integrimi i plotë në bashkësinë e kombeve demokratike dhe përafrimin gradual me Bashkimin Evropian“ në rastin e Kosovës pritet të shkruhet fjalia:

„Pjesëmarrjen e Kosovës në bashkësinë demokratike ndërkombëtare, nëse një gjë të tillë e lejojnë rrethanat objektive“. Në vend të „përafrimit me Bashkimin Evropian“ në rastin e Kosovës pritet të thuhet: „avancimin e perspektivës evropiane të Kosovës…“. Nuk është pranuar as fjalia „rruga e integrimeve Evropiane“.

Marrëveshja e Stabilizim Asociimit mes Kosovës dhe BE-së do të jetë dokumenti bazë, sipas të cilit së paku në dhjetë vitet e ardhshme do të zhvillohet bashkëpunimi në mes të BE-së dhe Kosovës.

Kur të nënshkruhet dhe pasi të hyjë në fuqi ai do të ketë një fazë kalimtare prej 10 vitesh për të përmbushur të gjitha pjesët e saj dhe ato janë vërtet gjithëpërfshirëse.

Më Shumë

Avokati i Thaçit: Sipas llogaritjeve tona, ZPS-ja nuk e përfundon çështjen deri në maj të 2027-ës

Në konferencën mbi ecurinë e çështjes në rastin ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasnqit, avokati Luka Mishetiq, mbrojtësi i Thaçit,...

Jul Deda: Unë e fitova Big Brother Vip. Gjërat do sqarohen!

Aktori Jul Deda ka zgjedhur të flasë dy ditë pas finales se Big Brother Vip, me një video në Instagram. Juli falënderon mbështetësit e...

Lajmet e Fundit