13.8 C
Prizren
E hënë, 2 Tetor, 2023

Kosova nuk ka listë për arrestim të serbëve

QeveriaKosoves-NdertesaQeveria e Republikës së Kosovës shpreh shqetësimin e saj në lidhje me deklaratat e djeshme spekulative për ekzistimin e një liste të personave të cilët planifikohet të arrestohen nga autoritetet kosovare.

Deklaratat e fundit në media për ekzistimin e kësaj liste sekrete që përmban emrat e serbëve janë thjesht spekulative, të pabaza dhe janë pjesë e një propagande të orkestruar që ka për qëllim pengimin e proceseve paqësore dhe demokratike, thuhet në komunikatën e sotme të qeverisë së Kosovës.

“Spekulimet e tilla janë kundër frymës së normalizimit të marrëdhënieve në mes të Kosovës dhe Serbisë dhe e pengojnë implementimin e marrëveshjes për normalizimin e marrëdhënieve të arritur në prill të këtij viti. Si të tilla, këto dezinformata të shpërndara në media nuk janë në funksion të së mirës së qytetarëve të Kosovës e as atyre të Serbisë.

Republika e Kosovës e respekton rendin juridik dhe standardet ndërkombëtare në të gjitha procedurat kriminale që inicohen në përputhje me procedurat e parapara me legjislacionin në fuqi.

Në këtë kontekst të gjitha rastet e krimeve potenciale shqyrtohen individualisht, bazuar në përmbajtje nga institucionet relevante gjyqësore që veprojnë në përputhje me ligjet e Kosovës”, thuhet pos tjerash në këtë komunikatë.

Mbi 14 mijë banorë të Rahovecit përfitojnë nga rrjeti i ri elektrik

Qindra shtylla të reja të betonit, tok me përçuesit e rinj, tashmë gjarpërojnë nga Rahoveci, përgjatë vreshtave të kësaj komune, drejt fshatrave të thepisura...

Në një shtëpi në Prizren konfiskohen dy pushkë e një karikator

Janë konfiskuar dy pushkë automatike dhe një karikator, gjatë bastisjes në shtëpinë e një personi në Prizren. Me vendim të prokurorit, ky i fundit është...

Lajmet e Fundit