33.8 C
Prizren
E mërkurë, 19 Qershor, 2024

Kundërshtohet vendimi i PZAP-it për lejimin e posterëve

afishe?Iniciativa ”Ta Pastrojmë Kosovën” shpreh shqetësimin për vendimin e Panelit Zgjedhor për Ankesa e Parashtresa (PZAP) që të hedhë poshtë vendimin e KQZ-së që mos të përdoren posterët B2 gjatë fushatës zgjedhore.

Është e pakuptueshme që PZAP të merr një vendim të tillë kur dihet për dëmin e madh që do ti bëjnë natyrës mijëra posterë që do të ngjiten gjithandej vendit tonë. Ne jemi të vetëdijshëm që duhet të zbatohet ligji megjithatë konsiderojmë se duke e ditur efektin negativ që e shkaktojnë ka qenë shumë më e dobishme të mbetet në fuqi vendimi i KQZ-së, thuhet në reagimin e Iniciativës “Ta Pastrojmë Kosovën”.

Kjo Iniciativë kërkon nga partitë politike që pavarësisht këtij vendimi kësaj here të tregohen dashamirëse ndaj natyrës dhe mos të përdorin posterë.

Sapo ka përfunduar aksioni i pastrimit të Kosovës ku mbi 45 mijë qytetarë kanë marrë pjesë në pastrimin e 305 deponive me mbeturina andaj kësaj here të gjithë së bashku të e japim një mesazh se duam ta mbajmë vendin tonë të pastër.

Mbesim me shpresë që të gjitha partitë politike dhe kandidatët për deputet do të reflektojnë pozitivisht në kërkesën tonë duke treguar se mbi interesin për të fituar vota është interesi për një mjedis të pastër!, thuhet në reagim.

Më Shumë

Lajmet e Fundit