20.8 C
Prizren
E shtunë, 30 Shtator, 2023

Malishevë: Dështon gjykimi për ngacmim, i akuzuari ka ndërruar jetë

 Ka dështuar të mbahet seanca fillestare ndaj të akuzuarit për ngacmim, S.B., e paraparë për të premten, në Gjykatën Themelore në Gjakovë, dega në Malishevë.

Gjykatësi Njazi Morina deklaroi se i akuzuari është ftuar në mënyrë të rregullt, mirëpo sipas fletëkthesës së datës 26 janar 2019, personi me të njëjtin emër është i vdekur, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Gjykatësi Morina mori vendim që seanca të shtyhet në kohë të pacaktuar, deri sa të vërtetohet nëse i akuzuari ka ndërruar jetë, për çka do ti drejtohet zyrës së ofiqarisë në Komunën e Malishevës.

Ndryshe, sipas aktakuzës së Prokurorisë Themelore në Gjakovë, i akuzuari S.B. akuzohet se nga data e pavërtetuar, e deri më datën 15 korrik 2016, përmes telefonit, e kishte ngacmuar të dëmtuarin Avdi Zabelaj.

Në aktakuzë thuhet se i akuzuari, në mënyrë të vazhdueshme, me qëllim të frikësimit, e kishte provokuar dhe ngacmuar të dëmtuarin duke i dërguar në telefonin e tij mesazhe shqetësuese dhe fyese, derisa i dëmtuari, të akuzuarin e kishte vënë në sprovë duke e kapur në flagrancë, deri sa rasti ishte duke u paraqitur në polici.

Më këto veprime, S.B. akuzohet se ka kryer veprën penale “ngacmim”, nga neni 186, paragrafi 1, të KPRK-së. /Betimipërdrejtësi

Ndizen qirinj në Prizren për policin e rënë në krye të detyrës

Kryetari i Prizrenit, Shaqir Totaj, së bashku me zyrtarë komunalë e qytetarë, në Stacionin Policor Alfa në Prizren, shprehën sonte solidaritetin me familjen dhe...

Sheikh Jassim ‘mund të bëjë ofertë të re për Manchester United’

Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani thuhet se mund të bëjë një tjetër ofertë për Manchester United, me Katarin që mendohet të jetë i...

Lajmet e Fundit