18.8 C
Prizren
E mërkurë, 22 Maj, 2024

Marrëveshje joshtetërore me BE-në

BE-flamuri14Republikës së Kosovës po i kërkohet që të nënshkruajë një marrëveshje me Bashkimin Evropian, për të cilën marrëveshje do të hiqte dorë nga republika. Drafti për nënshkrimin e marrëveshjes së Stabilizimn-Asocimit është bërë gati për t`u nënshkruar nga Kosova dhe Bashkimi Evropian, por marrëveshja e parë kontraktuale e Kosovës me këtë union nuk ka elementet që bëjnë që BE-ja të konstatojë se po lidh marrëveshje me një shtet.

Deri tek kjo situatë ka sjellë mungesa e njohjes së pavarësisë së Kosovës nga pesë shtetet anëtare të BE-së, miratimi i së cilave është dashur për çfarëdo që veprimi që BE-ja ndërmerr në raport me Kosovën.

Kësisoj, përderisa Serbia ka arritur që të marrë statusin e kandidatit për anëtarësim, Kosova nuk ka arritur që ta marrë as marrëveshjen e stabilizim asocimit që do ta trajtonte si shtet, e që është hapi i parë në drejtim të integrimit të një vendi në unionin 28 anëtarësh. Statusin e kandidatit që është hapi i parafundit në procesin e anëtarësimit e kanë marrë të gjitha shtetet tjera të rajonit, pos Kosovës dhe Bosnjës/tribuna/

Më Shumë

Totaj lavdëron pjesëmarrjen e qytetarëve në zgjedhjen e projekteve

Kryetari i Prizrenit, Shaqir Totaj, ka shprehur kënaqësi për angazhimin e qytetarëve në propozimin dhe votimin e projekteve më të mira në zonat e...

Zbulohen rreth 500 bimë kanabisi në pronën e mërgimtarit në Rahovec

Në fshatin Celinë të Rahovecit  një mërgimtar ka gjetur plot bimë të kanabisit në pronën e tij, të cilët sipas informacioneve të para nuk...

Lajmet e Fundit