16.8 C
Prizren
E diel, 14 Gusht, 2022

Më 4 qershor filloristët do t`i nënshtrohen testit të arritshmërisë

Më 4 qershor të këtij viti, filloristët do t`i nënshtrohen testit të arritshmërisë. Sivjet, ky test ka pësuar disa ndryshime, e të cilën nxënësit e shohin sfidues, e mësimdhënësit pasqyrë e punës së mësimnxënies.

Zëvendësministri i Arsimit, Dukagjin Pupovci, tha se kjo formë e testimit do të ketë rezultate më të mira.

“Ndryshimi do të jetë që për atë se testi I arritshmërisë do të mbahen të dy ditë, dhe jo të gjitha lëndët do të mbahen brenda një dite dhe arsyeja për këtë ka qenë seme një numër të vogël të pyetjeve në një lëndë, nuk mund të vlerësohet në mënyrë të drejtë njohuria e nxënësve në atë fushë. Për tu mundësuar një vlerësim më cilësor është bërë ndarja e testit në dytë në ditë dhe është shtuar numri i pyetjeve për lëndë, në mënyrë që të mund të shihen ato nuancat e zhvillimit tek nxënësit”, tha Pupovci për RTK.

Asociation “Loyola–Gymnasium” shpall konkurs për regjistrimin e nxënësve për vitin shkollor 2022- 2023

Në testin e arritshmërisë këtë vit do të jenë 200 pyetje në 9 lëndë mësimore, prej tyre 4 shoqërore dhe 5 të tjera shkencore.

Më 4 qershor, testi do të mbahet në lëndët gjuhë shqipe , gjuhë angleze, histori dhe gjeografi. Ndërsa, më 14 qershor testi do të mbahet në lëndët matematikë, informatikë, fizikë, kimi dhe në lëndën e biologjisë.

Më Shumë

Zyrtare: Ponte Prizreni përforcohet me amerikanin Angelo Stewart

Ponte Prizreni ka njoftuar se ka nënshkruar me amerikanin De Angelo Stewart. Stewart së fundi ishte pjesë e skuadrës Guimares në Superligën Portugeze ku luajti...

Hajnat vjedhin rreth 28 mijë euro para dhe ari në shtëpitë e tre vëllezërve në Krushë të Vogël

Shtëpitë e tre vëllezërve  kanë qenë cak i hajnave në fshatin Krushë e Vogël të Prizrenit. Ata  brenda pak minutave kanë vjedhur një shumë të...

Lajmet e Fundit