19.8 C
Prizren
E martë, 18 Qershor, 2024

Muja inspetkon punimet në transitin e vjetër

28.10. 2013 Vizite punimeve tek rruga e tranzititKryetari i Komunës së Prizrenit, njëherësh kandidat për mandatin e tretë nga radhët e PDK-së, Ramadan Muja, ka vizituar realizimin e punimeve të projektit të rrugës së transitit të vjetër. Ky projekt kapital kalon vlerën prej tre milionë euro.

Gjatë vizitës së punimeve kryetari Muja, është shoqëruar nga drejtori i Shërbimeve Publike, Hasan Hasani.

“Rruga e cila është duke u ndërtuar, është njëra ndër projektet kapital të rëndësisë së veqant, është një rrugë me standarde të larta evropiane, e cili pas përfundimit të saj me planin dinamik është parapar të përfundohet në vitin e ardhshëm do të ndikoj dukshëm në shkarkimin e qarkullimit të komunikacionit në qytetin e Prizrenit”, tha Muja.

Gjatë kësaj faze janë realizuar mbi 80 % e punimeve të vrazhda, ku ështëinstaluar infrastruktura nëntokësore duke përfshirë; kanalizimin e ujërave të zeza, kanalizimin e ujrave atmosferik, rregulimin e rrjetit të ri të ujësjellësit, rregullimit të sistemit energjetik, rregullimit të sistemit telefonik dhe në infrastrukturën mbitokësore dhe është vendosur kablloja e ndriçimit publik.

Kjo rrugë do t’i lidhë disa nga lagjet më të rëndësishme të qytetit të Prizrenit duke filluar nga lagjja “Arbana” deri tek lagja” Dardania”. Rruga në fjalë është e gjatësisë prej 3.5 kilometrash dhe një gjerësie prej 26 metrave./PrizrenPress.com/

Më Shumë

Lajmet e Fundit