16.8 C
Prizren
E hënë, 26 Shtator, 2022

Muja: Lubizhda do jetë paralagje e qytetit të Prizrenit

Lubizhd mujaKandidati i PDK-së për kryetar të Prizrenit, Ramadan Muja, i ka premtuar banorëve të fshatit Lubizhdë se në mandatin e tretë do t’i bëjë pjesë e paralagjesë së Prizrenit. “Lubizhda dhe qytetarët e saj duhet të jenë të sigurt, se në mandatin qeverisës të ardhshëm të Partisë Demoratike të Kosovës, Lubizhdën do ta bëjm paralagje të qytetit të Prizrenit”, tha Muja.

Në Lubizhdë, Muja është shoqëruar nga ministri i Minitrisë së Punëve të Jashtmr të Republikës së Kosovës Enver Hoxha dhe bashkëpuntorët e tij.

Muja tha se Lubizhda vazhdimisht ka qenë në fukus të vëmendjes së qeverisë lokale të Prizrenit.“Në këtë fshat janë realizuar shumë projekte kapitale”, tha Muja.Sipas tij, disa nga projektet që janë realizuar në këtë fshat janë ndërtimi i qindra metrave rrugë të asfaluar, rregullimi i sisitemit të ujit të pijes, si dhe një projekt i rëndësisë së veqant për këtë vendbanim ndërtimi i qendrës kulturo sportive e cila i ka munguar deri më tani këti lokaliteti. Ky projetk kapital do jetë gati në gjashtë mujorin e parë të vitit të ardhshëm të “Qeverisë Muja”.

Ai foli edhe për projektin e rregullimit të Parkut të Biznesit, një hapsirë prej 84 hektarësh e cila do jetë në shërbim të invesitorëve të huaj dhe atyre vendor. “Ky projekt i cili është në faza të përparuar të zhvillimit do jetë një infuzion për zbutjen e papunësisë në komunën e Prizrenit dhe në veçanti për qytetarët e Lubizhdës”, tha Muja.

Ai ka ripërseritur vendosmërin e tij dhe të Qeverisë së Republikës së Kosovës, edhe për vazhdimin e mbështetjës me anë të subvensioneve për fermerët lokal. “Gjithashtu përkujdesi ynë, nuk ka munguar dhe s’do të mungoj edhe për subvencionimin e blegtorisë, por duke treguar kujdes të veqant edhe për bletarinë, perimtarinë e shumë veprimtari prodhuese në komunën e Prizrenit.Të gjitha këto nuk janë priemtime boshe, por janë pjesë e programit zgjedhor të cilin e ka Partia Demokratike e Kosovës”,tha Muja

Ministri Enver Hoxhaj,tha ndërkaq se Komuna e Prizrenit është model e qeverisjes së mirë. “ E them pa modesti se Komuna e Prizrenit është model i qeverisjes së mirë, transaprencës që në vëmendje ka pasur dhe vazhdon të ketë shqetësimit e qytetarit të saj”, tha Hoxhaj. Ai tha se PDK-ja, është parti e cila ka shtrirje nacionale.”Dhe padyshim se ka qen dhe vazhdon të mbetet partia më e madhe në vend”, tha Hoxhaj./PrizrenPress.com/

 

Më Shumë

“Unë t’vras”/ Burri në Mamushë kërcënon me vdekje fqinjin e tij për shkak të parkingut të lokaleve

Mosmarrëveshjet mes qytetarëve të Kosovës lindin për arsye të ndryshme. Ato shpesh herë eskalojnë në ofendime, të shara e kërcënime në drejtim të njëri-tjetrit,...

Kosova eksportoi 84,8 milionë euro, ndërsa importoi 526,8 milionë euro

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin gusht 2022. Të dhënat nga...

Lajmet e Fundit