17.8 C
Prizren
E martë, 3 Tetor, 2023

Orizi, mishi, fasulet: Ja sa u rritën çmimet e produkteve në Kosovë brenda 1 viti

Agjencia e Statistikave të Kosovës publikon Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit në muajin tetor 2022.

Edhe në këtë raport është treguar se rritja e çmimeve ka vazhduar.

Rritja e çmimeve është vërejtur tek produktet kryesorë ushqimorë dhe tek lëndët djegëse.

“Indeksi i tërësishëm i harmonizuar i çmimeve të konsumit është më i lartë në një mesatare prej 12.7% në muajin tetor 2022, krahasuar me muajin tetor 2021. Kjo kryesisht është shpjeguar me ngritjen e çmimeve të konsumit në këtë periudhë të nëngrupet e COICOP-it: lëndë djegëse të ngurta, dru zjarri, pelet, etj. (56.6%); vajra dhe yndyra ushqimore (42.7%); bukë dhe drithëra (29.5%); qumësht, djathë dhe vezë (27.1%); mish (22.9%); sheqer, reçel, mjaltë, çokollata dhe ëmbëlsira (21.5%); karburante dhe lubrifikantë për pajisjet e transportit personal (20.8%); prodhime të ndryshme ushqimore, salca, erëza, kripë, ushqim për fëmijë, etj. (17.1%); mallra dhe shërbime për mirëmbajtjen e zakonshme të ekonomisë shtëpiake (16.4%); gaz (16.1%); kafe, çaj dhe kakao (15.1%); mirëmbajtje dhe rregullim i vendbanimit (14.9%); shërbime hoteliere (13.9%); vegla dhe pajisje për shtëpi dhe kopsht (11.0%)”.

Inaugurohet gurthemeli i çerdhes së re në Prizren

Është inauguruar gurthemeli i çerdhes së re për fëmijë në “Lagjen e Trimave”, në Prizren. I pranishëm ka qenë edhe kryetari Shaqir Totaj, i cili...

MAShT: Janë kryer pagesat për 97% të aplikuesve për subvencionimin e librave shkollor

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë ka njoftuar se janë verifikuar dhe proceduar pagesat për 97% të prindërve që kanë aplikuar për subvencionimin e...

Lirikë stine

Lajmet e Fundit