1.8 C
Prizren
E hënë, 4 Mars, 2024

Policia apelon shoferët: Kujdes, mjegulla është rrezik

Policia e Kosovës ka apeluar që shoferët të kenë kujdes pasi që është shfaqur mjegulla.

 

“Ka filluar shfaqja/prezenca e mjegullës në vendet ku pozita gjeografike është më e ulët. Mos harroni se ngasja në mjegull është e rrezikshme! Mbani në vëzhgim rrugën për ndryshime të papritura të dukshmërisë, mjegulla më e dendur mund të jetë më afër lumenjve”, shkruan në kumtesë.

“Përdorni dritat e mjegullës. Nëse automjeti juaj i ka këto drita kjo ju ndihmon të ndriçohet rruga para jush dhe këto drita e bëjnë automjetin tuaj më të dukshëm për shoferët e tjerë. Disa automjete kanë edhe dritat e pasme të mjegullës të cilat ndihmojnë shoferët që lëvizin mbrapa t’ju shohin juve edhe nga një distancë më e madhe”.

Tutje në komunikatë thuhet se mjegulla mund të krijojë një iluzion optik dhe t’i bëjë shoferët të mendojnë se po shkojnë më ngadalë seç janë. Prandaj, thuhet që vëmendja të mbahet, dhe të mos shpejtohet.

“Ndizni dritat gjatë ngasjes, por mos ndizni dritat me rreze të gjatë! Ngasja e automjetit me drita të gjata mund të reflektojë jashtë mjegullës dhe mund të kthehet në automjetin tuaj, e cila gjithashtu e bën të pamundur që shoferët e tjerë t’ju shohin”.

“Mbani ndezur dritat e shkurtra dhe të mjegullës! Mbani nën kontroll shpejtësinë e lëvizjes!Mbani krahun e djathtë të rrugës gjatë lëvizjes”.

Më Shumë

Totaj publikon pamje të fshatit Pouskë

Kryetari i Prizrenit, Shaqir Totaj, ka publikuar  pamje të bukura  të fshatit  Pouskë. Sipas tij, ky fshat është vendi i duhur për të filluar udhëtimin...

Dy burra përballen me 15 vjet burg për shkatërrimin e aeroplanit më të madh në botë

Dy burra përballen me 15 vjet burg për shkatërrimin e avionit më të madh në botë, ka thënë Shërbimi i Sigurisë i Ukraine. Ish-drejtori i...

Lajmet e Fundit