Prizreni përkujtoi dëshmorët e rënë në luftën për lirinë e vendit. Në këtë 25 vjetor, në shenjë kujtimi dhe respekti, familjarët dhe përfaqësuesit e institucioneve bënë homazhe aty ku prehen bijtë e tyre

Homazhe në këtë ditë, bën edhe drejtues të organizatave të dala nga lufta e UCK-së.

Nderim e respekt për të rënët shprehën dhe zyrtarët komunalë.

Komuna e Prizrenit ka mbi 150 dëshmorë të rënë në beteja të ndryshme për lirinë e vendit .