19.8 C
Prizren
E shtunë, 1 Tetor, 2022

Qeveria miraton planin vjetor

isa mustafa thaci ,shalaKabineti Qeveritar ka miratuar planin vjetor, i cili është vlerësuar të jetë i bazuar në vlera demokratike dhe evropiane. Ky plan është i bazuar në pesë shtylla kryesore, zhvillimin ekonomik, sundimin e ligjit, agjendën evropiane, arsimi, kultura e sporti dhe zhvillimi i një shëndetësie moderne.

Në këtë mbledhje, zëvendëskryeministri i Kosovës Hashim Thaçi ka vlerësuar se marrja pjesë javën e kaluar në marshin e paqes në Paris, ka dëshmuar përkushtimin dhe vullnetin e Kosovës në luftë kundër të keqes dhe terrorizmit dhe solidarizimit me popullin francez.

Mustafa: Në programi e Qeverisë janë vlerat demokratike evropiane

“Në filozofinë e këtij programi janë vlerat demokratike evropiane siç është respekti për traditën lirinë, drejtësinë, tolerancën, transparencën, lirinë e të shprehurit, lirinë individuale dhe kolektive të cilat paraqesin fondamentin e shoqërisë moderne dhe evropiane të Kosovës dhe i cili program përqendrohet në 5 shtylla kryesore. Në shtyllën e zhvillimit të qëndrueshëm ekonomik, punësimin dhe mirëqenien, sundimin e ligjit dhe të shtetit të së drejtës; në agjendën evropiane dhe politikat e jashtme; në arsim, shkencë, sport dhe zhvillim rinor dhe zhvillimin e shëndetësisë moderne”, tha Mustafa.

Prioritete kryesore të Qeverisë për vitin 2015, ku parashihen, 5 prioritete, 50 objektiva dhe 176 aktivitete; Programin Legjislativ, që përcakton përgatitjen e 101 projektligjeve të cilat do të procedohen në Kuvendin e Republikës së Kosovës, Programin e Dokumenteve Strategjike, i cili përcakton përgatitjen e 43 dokumenteve strategjike. Po ashtu, janë prioritetet sektoriale, përkatësisht të ministrive, e ku përcaktohen 99 objektiva dhe 507 aktivitete të ndryshme nga ana e ministrive.

Kabineti qeveritar ka debatuar për pezullimin e përkohshëm të shtesave në paga, për kategori të veçanta të profesioneve deficitare në shërbimin civil dhe të nëpunësit publik, në të gjitha organizatat buxhetore të Republikës së Kosovës. Por, rreth këtij propozim vendimi pati debat kundër dhe për.

Ministri i Arsimit, Arsim Bajrami tha se duhet të precizohet sepse duhet të ruhen disa kuadro deficitar që i ka Qeveria.

Më Shumë

Vëllai sulmon motrën në Prizren

Policia në Prizren ka arrestuar një person nën dyshimin se pas një mosmarrëveshjeje ka sulmuar fizikisht motrën e tij duke i shkaktuar lëndime të...

Apeli e kthen në rigjykim rastin e ish-rektorit të Universitetit të Prizrenit, Ramë Vataj

Gjykata e Apelit e ka anuluar vendimin e Gjykatës Themelore në Prizren, duke e kthyer në rigjykim rastin ndaj ish-rektorit të Universiteti të Prizrenit...

E diela me diell

Lajmet e Fundit