24.8 C
Prizren
E shtunë, 25 Maj, 2024

Rahovec, 100 mijë vizitorë vizituan ‘Hardh Fest’-in

Me një numër prej mbi 100.000 vizitorëve për tre ditë e tre net sa ka zgjatur festivali, ‘Hardh Fest’ sivjet shënon edicionin më të suksesshëm, me programin e pasur vreshtar, verëtar, trashëgimi kulturore dhe art që ishte përgatitur për vitin 2022.

Pjesëmarrja e vizitorëve në ‘Hardh Fest’ sivjet ishte dukshëm më e lartë se gjatë viteve të kaluara, si me pjesëmarrje në aktivitetet e shumta unike dhe rekreative ditore të festivalit, poashtu edhe në koncertet e tri netëve që sollën emra të njohur të skenës ndërkombëtare dhe vendore.

Vlen të përmendet edhe numri i rritur i pjesëmarrësve nga shtete e rajonit dhe Evropa në edicionin e këtij viti.

Turistë të huaj iu bashkëngjitën në disa raste aktiviteteve të ditës dhe u bënë pjesë e dhjetëra mijëra vizitorëve që morën pjesë në koncerte.

“Pjesë e këtij suksesi janë të gjithë ata që kontribuuan, morën pjesë në aktivitetet ditore, që vizituan panairin e prodhimeve të verës, rakisë e rrushit në lokacionin e festivalit dhe ata që iu kënaqën tingujve të Pop & Rok me artistë të nivelit botëror si Kip Winger”.

“Organizatorët janë të kënaqur me të gjithë rrjedhën e ngjarjeve për tre ditët e kaluara dhe falënderojnë secilin vizitor e pjesëmarrës në aktivitete si dhe institucionet, përkatësisht Komunën e Rahovecit, Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, partnerin StoneCastle, sponsorin gjeneral Banka per Biznes dhe të gjithë sponsorët për mbështetjen e madhe në realizimin e kësaj ngjarjeje të rëndësishme kulturore për vendin”, ka njoftuar ‘Hardh Fest’.

‘Hardh Fest’ është një festival autentik që shkas organizimi merr festën e vjeljes së rrushit, duke promovuar kulturën e vreshtarisë dhe në përgjithësi bujqësinë lokale të Rahovecit, përmes artit dhe trashëgimisë kulturore.

Më Shumë

Kërkesat e fundit për paraburgime të Prokurorisë në Prizren: Të arrestuarit dyshohen për vepra të ndryshme penale

Prokuroria Themelore në Prizren ka paraqitur një kërkesë për caktim të paraburgimit kundër një personi, dyshuar për veprat penale "Tentim vrasje", "Mbajtja në pronësi,...

VV kalon edhe dy marrëveshje ndërkombëtare me ndihmën e opozitës, një tjetër ende në shqyrtim

Kuvendi i Kosovës ka miratuar dy marrëveshje ndërkombëtare të mbetura nga seanca e kaluar, me ndihmën e votave të opozitës. Për marrëveshjet e tretë,...

Lajmet e Fundit