13.8 C
Prizren
E hënë, 2 Tetor, 2023

Rifillon spërkatja kundër rriqrave në Malishevë

Malisheva-dezenfiktimi rriqrave“Truly nolen”, e cila është përfaqësuese e një kompanie amerikane dhe pjesë e ekipit punues, rifillon sot punën në spërkatjen kundër rriqrave në komunën e Malishevës.

Rispërkatja pritet të ndikojë pozitivisht në parandalimin e përhapjes së etheve hemorragjike -Krime Kongo, e rrjedhimisht edhe parandalimin e rasteve të mundshme të vdekjes. Të paktën kështu mendojnë zyrtarë të Ministrisë së Shëndetësisë. Përderisa, sot në disa fshatra të komunë së Malishevës vazhdon spërkatja kundër rriqrave rriqrave, zëdhënësi i kësaj Ministrie Faik Hoti, thotë se deri më tash për zvogëlimin e pasojave janë ndarë mbi 500 mijë euro.

“Ministria e Shëndetësisë sivjet ka ndarë 159 mijë euro për dezinsektim selektiv. Pastaj edhe 350 mijë euro tjera në sigurimin e terapisë për trajtimin e të prekurve dhe së fundi qeveria ka lejuar edhe 100 mijë euro tjera për zvogëlimin e pasojave nga ethet hemorragjike”, tha Hoti, transmeton RK.

Sipas Faik Hotit, tani është një fazë tjetër e dezinsektimit selektiv që po bëhet në komunën e Malishevës, Rahovecit dhe komuna të tjera që njihen si zona endemike për ethe hemorragjike.

“Kjo fazë ka për qëllim që vatrat që njihen ma intensive sa i përket paraqitjes së etheve hemorragjike, të përfshihen në një dezinfektim tjetër”, tha Hoti.

Ministri Murati sqaron se kush duhet të aplikojë për subvencionim të rrymës

Ministri i Financave Hekuran Murati ka bërë të ditur se deri më tani, janë mbi 45 mijë familje që kanë aplikuar për subvencionim të...

BQK: Asetet e Fondeve Pensionale arritën në 2.61 miliardë euro

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), njofton se asetet e Fondeve Pensionale në fund të muajit gusht 2023 kanë arritur vlerën 2.61 miliardë...

Lajmet e Fundit