26.8 C
Prizren
E diel, 7 Gusht, 2022

Situata e sigurisë në Malishevë,stabile dhe e qetë

MalishevaKëshilli Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) në Malishevë në takimin e rregullt të saj, e kanë vlerësuar të qetë dhe stabile situatën e sigurisë së përgjithshme në territorin e Komunës së Malishevës për dy muajt e kaluar (maj-qershor), dhe pa tendencë të prishjes së kësaj situate.

Zëvendëskomandanti i Stacionit Policor në Malishevë, togeri Istref Bytyçi, tha se “situata është e qetë e stabile dhe pa tendencë të prishjes së sigurisë së përgjithshme dhe e gjitha është në suaza të normales”. Ai po ashtu bëri me dije, se në “përgjithësi, ka rënë numri i veprave penale, pastaj aksidenteve në komunikacion, si dhe është rritur efikasiteti i policisë në Malishevë, në intervenime, zbulime dhe gjetjen e autorëve të cilët kryejnë vepra”.

Ndërsa shefi i drejtorisë komunale për Mbrojtje dhe Shpëtim, z.Ejup Zulfaj, bëri me dije se edhe situata e sigurisë në aspektin e emergjencave, është shumë e mirë, përderisa rastet e zjarreve janë shumë të pakta, e në këtë po ndikojnë edhe kushtet atmosferike.

Në këtë takim, u bë e ditur edhe për përgatitjet për sezonin e zjarreve, që eventualisht, mund të ketë gjatë ditëve të nxehta të verës. Sipas drejtorisë komunale për Mbrojtje dhe Shpëtim, përgatitjet janë bërë për këtë sezonë, si dhe është punuar shumë në sensibilizimin e opinionit, kundër zjarreve. Për këtë, edhe zyrtarët e Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), deklaruan se janë të përgatitur, por gjithmonë, duke bërë thirrje, që të bëhet kujdes i shtuar, në mënyrë që të mos shkaktohen zjarre./PrizrenPress.com/

Më Shumë

Komuna e Prizrenit pagoi mbi 124 mijë euro për përfaqësim ligjor

Komuna e Prizrenit ka paguar 124,962.19 euro për përfaqësim ligjor në vitet 2020 dhe 2021 sipas organizatës Democracy Plus. D+ ka njoftuar se Komuna e...

10 muaj burgim efektiv për ish-drejtorin e Administratës në Prizren

Gjykata Themelore në Prizren ka shpallur aktgjykim dënues ndaj Ilir Baldedaj,  duke e dënuar me 10 muaj burgim efektiv dhe si dënim plotësues, ndalim...

Lajmet e Fundit