3.8 C
Prizren
E enjte, 1 Dhjetor, 2022

Sot u mbajt seanca e V-të e rregullt e Kuvendit të Prizrenit

Sot është mbajtur seanca e V-të e rregullt e Kuvendit të Prizrenit, me rendin e ditës të rekomanduar nga KPF-ja në mbledhjen e datës 29 Mars 2022.

Të gjitha pikat e rendit të ditës janë miratuar nga kuvendarët, përveç pikës 7 të rendit të ditës, Shqyrtimi dhe miratimi i propozim-vendimit për zgjedhjen e Nënkryetarit të Komunës për Komunitete, pikë e cila nuk është miratuar.

Sipas ligjeve në fuqi Nënkryetari i Komunës për Komunitete, propozohet nga Kryetari i Komunës dhe miratohet nga shumica e anëtarëve të kuvendit të pranishëm, e më pas dhe nga shumica e anëtarëve të pranishëm të komuniteteve jo shumicë, kjo pikë u miratua nga shumica e anëtarëve të kuvendit, por nuk u miratua nga shumica e anëtarëve të komuniteteve.

Pikat e rendit të ditës që janë miratuar nga Kuvendi i Komunës së Prizrenit në mbledhjen e V-të të rregullt të kuvendit janë:

1. Shqyrtimi dhe miratimi i procesverbaleve të datës 31 dhjetor 2021 dhe 27 janar 2022;
2. Shqyrtimi dhe miratimi i Rendit të Ditës;
3. Pyetjet e kuvendarëve dhe ngritja e çështjeve të ndryshme;
4. Shqyrtimi dhe miratimi i propozim – vendimit për miratimin e Hartës Zonale të Komunës së Prizrenit (HZK) për periudhën 2022-2030;
5. Shqyrtimi dhe miratimi i propozim-vendimit për formimin e Komisionit Komunal Aksionarëve të Ndërmarrjes Publike lokale KRM “ Eko Regjioni” SH.A. – Prizren;
6. Shqyrtimi dhe miratimi i propozim-vendimit për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit Nr. 001/011-14771 të datës 27 janar 2022, për themelimin dhe emërimin e anëtarëve të Komitetit për Komunitete;

8. Shqyrtimi dhe miratimi i propozim – vendimit për anulimin e vendimit Nr. 001/011- 141368, të datës 09 shtator 2021, për dhurimin (lirimin nga obligimi i kthimit) të llaptopëve për anëtarët e kuvendit të komunës, për mandatin aktual;
9. Shqyrtimi dhe miratimi i Draft-Strategjisë komunale për informim, komunikim dhe pjesëmarrje me qytetarë 2022-2024;
10. Informatë rreth raportit të punës të Zyrës – Njësisë për të Drejtat e Njeriut dhe Barazi Gjinore për vitin 2021;
11. Shqyrtimi dhe miratimi i propozim-vendimit për zgjedhjen e anëtarëve të ri të Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi të Komunës së Prizrenit.
Pika e rendit të ditës që nuk u miratua nga Kuvendi i Komunës së Prizrenit në mbledhjen e V-të të rregullt të kuvendit është:
7. Shqyrtimi dhe miratimi i propozim-vendimit për zgjedhjen e Nënkryetarit të Komunës për Komunitete.

Më Shumë

Lasgush Poradeci: Erë trëndeline

Sesi m’ju lëndon dashurija! Sesi m’ju lëndon pa pushim! O lotët e syve të mija! O klithmëz e tingëllit t’im! Ju shoqe të kohës mitare, Mikesha, motriçka, pa faj! Ju...

10 të vrarë në Ukrainë nga 70 raketat e lëshuara nga Rusia

Sirenat e sulmit ajror ranë në të gjithë Ukrainën dje, pasi Rusia lëshoi një breshëri sulmesh në infrastrukturën civile. Dhjetë persona u vranë dhe sulmet...

Lajmet e Fundit