Lulzim Basha, i cili rikandidon dhe kërkon vetëbesimin nga ana e anëtarësisë për një mandatë të tretë, në krye të kësaj force politike. Kandidatët e tjetër janë Edit Harxhi, Agron Shehaj, si dhe Fatbardh Kadilli.

Pritet që anëtarësia t’i drejtohet kutive të votimit rreth orës 07:00 të mëngjesit të sotëm dhe deri në orën 19:00 të gjitha qendrat e votimit do të jenë të hapura.

Komisioni Zgjedhor ka nxjerrë rregulla për personat të cilët nuk do të lejohen të votojnë, një ndër ta janë edhe personat të cilët kanë bërë fushatë për kundërshtarin politik, kryesisht për partitë e reja të djathta, dala nga PD.

Po ashtu, anëtarët që nuk e gjejnë emrin e tyre në listën elektronike do të mund të votojnë përmes kartës së anëtarësisë.

Në një dalje publike, kryetari i Komisionit Zgjedhor, Jemin Gjana, bëri me dije se ditën e djeshme u shpërndanë materialet zgjedhore në të 76 qendrat e votimit, të ngritura në të gjithë Shqipërinë.

Ndërkohë, ka pasur një problematikë sa i takon dorëzimit të vëzhgueseve nga ana e kandidatëve. I vetmi që depozitoi ditën e djeshme, pranë Komisionit, emrat e vëzhguesve ishte kandidati Fatbardh Kadilli. /TCH/