1.8 C
Prizren
E hënë, 4 Mars, 2024

Tahiri: Nuk ka investime, paratë e subvencioneve janë para elektorale

Shefi i Grupit Parlamentar të Aleasncës për Ardhmëirnë e KosovësK-së, Besnik Tahiri, në një konferencë për medie, ka folur për situatën në vend, qoftë në sferën politike e të sigurisë, qoftë në sferën ekonomike e sociale.

 

Tahiri, lidhur me gjendjen sociale të qytetarëve tha se është e rëndë, ku, në një analizë të bërë nga AAK, del që  80% janë në kredi dhje ajo që u ka mbetur për buxhet është  e pamundur për të jetuar, derisa ka cekur edhe rritjen e vazhdueshme të çmimeve të artikujve ushqimorë.

Tahiri,  më tej, tha se nga kjo qeveri mungojnë investimet, ndërsa vuri në dukje se paratë e subvencioneve janë para elektorale.

“Nuk asnjë lehtësim, paratë e subvencioneve janë para elektorale, nuk kjanë investim e as shpenzime, veç një adresim i caktuar i problemit”, deklaroi Tahiri në konferencën për gazetarë.

Tutje, Tahiri përmendi të dhënat nga Instituti GAP, sipas të cilit 83% janë vazhim i projekteve të mëhershme, 17 % janë planifikim për projekte të reja kapitale, derisa shtoi se në investime ka[pitale është më e ulëta në historinë e shtetit të Kosovës, ku nuk janë shpenzuar asnjëherë 100% të projekteve.

Si problem më tjetër, shefi i GP të AAK-së përmendi edhe PISA-n, ku sipas tij, kjo qeveri nuk ka bërë asnjë planifikim për arsim, as zona urbane e as në zona rurale.

“Kjo qeveri flet për 20 vjeçarin, e kjo qeveri ka udhëheq më shumë se ne si Aelancë,  në qeverisje”, ka thënë Tahiri, derisa theksoi se “adresimi ynë është që të fillojë infastruktuar miqesore për fëmijët, angazhim praktik”.

Më tej, Tahiri bëri thirrje që ministrja e Arsimit dhe Ministria që e udhëheq ajo duhet të japin llogari.

Si problem tjetër, sipas Tahirit është arrogancën e kësaj qeverie ndaj organizatave joqeveritare, sindikatave, etj., ku, për shkak të sjelljeve të tilla, vlerëson ai, një shtresë e shoqërisë sonë kanë protestuar, duke vënë theksin te njësitë elitare të Policisë së Kosovës. “Ata arritën që ta qesin në rrugë edhe kategorinë më e nderuar, njëkohësosht më e rrezikuar”.

Shefi i GP parlanmetar të AAK-së, Besnik Tahiri, bëri thirrje qeverisë që me urgjencë që në këtë buxhet të adresohen dy amendamentet e AAK-së, që kanë të bëjnë me rrijtejn e koeficientit dhe sigurimit shëndetësor.

Ndërsa snë Politikën e Jashtme, Tahiri tha se për 3 vjet Kosova nuk ka arritur të marrë asnjë njohje ndërkimbëtare. A kritikoi puën e kësaj ministrie, ngase, në vend të njohjeve Koasovën e futnë nën sanksione ndërkombëtare.rtklive.com

 

Më Shumë

Nicole Scherzinger tregon figurën e saj të pabesueshme me bikini të zeza, gjatë pushimeve

Nicole Scherzinger tregoi figurën e saj të pabesueshme gjatë festës së saj të dytë të vitit, të shtunën, pasi nuk pati asnjë pushim në...

Po vazhdojnë punimet në rregullimin e parkut në Mirushë

Punimet në ndërtimin dhe rregullimin e parkut në fshatin Mirushë të Komunës së Malishevës, janë duke vazhduar, përkatësisht është duke u realizuar faza e...

Dashuri e herezi

Lajmet e Fundit