30.8 C
Prizren
E hënë, 17 Qershor, 2024

Thaçi: Ujërat termale, burim i zhvillimit

thaci ne malisheveeNë takimin me banorët e Malishevës, kryetari i Partisw Demokraitike tw Kosovws, Hashim Thaçi foli edhe për pasuritë natyrore të Kosovës që kanë potencial të jashtëzakonshëm zhvillimi, ato të ujërave minerale e termale.

Duke u nisur nga ujërat termale të Banjës së Malishevës, Thaçi tha se territori i Kosovës është shumë i pasur pasi ka mbi 55 burime të cilat do të mund ta bëjnë Kosovën njw qendër ndërkombëtare të turizmit balnear.

Kryetari Thaçi tha se në kuadër të Misonit të Ri, shfrytëzimi i ujërave termale do të mundësojë hapjen e bizneseve te? reja, krijimin e vendeve te? reja të punës pe?r komunitetin afër burimeve dhe do të nxisë zhvillimin e turizmit dhe prodhimin e energjisë së rinovueshme.

“Sot shfrytëzohet vetëm një pjesë e vogël e këtyre burimeve, kryesisht pe?r shërim, mirëpo gama turistike për të cilën mund të shfrytëzohen është shumë e gjerë. PDK do të krijojë strategji dhe kushte të përshtatshme që të absorbohen investime nga jashtë, por edhe të mundësohen financime prej Fondit të Punësimit në mënyrë që të nde?rtohen hotele e fshatra turistike dhe moderne, të pajisura me bazene me ujë termal dhe infrastrukturë të përkujdesjes shëndetësore e terapeutike. Këto investime do të hapin mijëra vende të reja të punës dhe do të tërheqin turistë të shumtë të huaj gjatë gjithë vitit”, tha Thaçi.

Sipas tij, pe?rvec? aspektit she?rues, ujërat termale te? Kosove?s mund te? pe?rdoren me shumë efikasitet edhe pe?r prodhimin e energjise? termike.

Ai tha se deri më tani ende nuk ka pasur nisma të mirëfillta të detajuara pe?r te? analizuar potencialin prodhues te? ke?tyre uje?rave, mirëpo premtoi se brenda mandatit të ardhshëm do të nis shfrytëzimi kaskadë i burimeve gjeotermale.

Me qe?llim te? shfryte?zimit sa me? efikas te? uje?rave termale dhe minerale ne? Kosove?, ne? mandatin e ardhshëm, PDK do t’i dedikojë ve?mendje të vec?ante? hartimit te? strategjive pe?r shfryte?zimin e ke?tyre uje?rave për turizëm dhe për energji.

Më Shumë

Vendlindja e përkujton Bekim Fehmiun

  Në Prizren u nderua jeta dhe vepra e Bekim Fehmiut, aktorit të shquar shqiptar, në 14-vjetorin e vdekjes së tij. Në këtë ngjarje, miqtë, dashamirët,...

Nis zbatimi i regjimit të lirë të trafikut lokal kufitar Kosovë-Shqipëri

Sot ka nisur regjimi i lirë të trafikut lokal të kufirit në hapësirën prej 30 km nga të dy anët e kufirit mes Shqipërisë...

Lajmet e Fundit