-6.2 C
Prizren
E enjte, 9 Shkurt, 2023

Trashëgimia kulturore dhe aktivizimi në Prizren

Prizreni9-18Forumi i diskutimit “Trashëgimia Kulturore dhe Aktivizmi”, do të mbahet sot në kafe-bar “Kafiç” në Prizren, në orën 17:00.Ky diskutim mbahet në kuadër të projektit “Aktivizmi kulturor dhe urban në Prizren”, i cili është financuar nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Prishtinë.

Drejtori Ekzekutiv Hajrulla Çeku, thotë se ky forum do të diskutojë mbi potencialin e aktivizmit urban në Prizren për të penguar degradimin e mëtejmë të trashëgimisë kulturore të qytetit.
Panelistë të këtij forumi do të jenë: Vesel Hoxhaj nga Këshilli për Trashëgiminë Kulturore të Prizrenit, Rozafa Basha nga “EC Ma Ndryshe”, Eliza Hoxha, arkitekte dhe Hasan Hoti nga Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren.

“Forumi i diskutimit “Trashëgimia kulturore dhe aktivizmi” është i dyti në ciklin e pesë forumeve të diskutimit që do të organizohen në baza mujore në Prizren”,tha Çeku.

“Këto forume janë pjesë e projektit “Aktivizmi kulturor dhe urban në Prizren”, i cili synon të nxisë debat shoqëror mbi rolin e aktivizmit kulturor në transformimin urban të qytetit”.

“Në esencë, projekti është një nismë e intervenimit kulturor dhe artistik që synon t’i trajtojë në mënyrë kreative sfidat e zhvillimit urban dhe reformës demokratike në Prizren”.

Përveç forumeve të diskutimit, gjatë vitit 2014 pjesë e këtij projekti do të jenë edhe këto aktivitete: hulumtimi mbi potecialin e aktivizmin kulturor dhe urban në Prizren, intervenimet artistike në hapësirën publike, platforma virtuale për blogging kulturor dhe konferenca rajonale për shkëmbimin e përvojave mes aktivistëve kulturor nga shtetet e Ballkanit Perëndimor./PrizrenPress.com/

Më Shumë

Biseda me djalin

Besnik Kryeziu Bleardi ishte kthyer nga shkolla më herët se sa unë nga puna. Kur u ktheva unë, e gjeta në tavolinë, duke bërë detyrat...

Rexhepi: Jam kundër Asociacionit njëetnik, për mua s’është marrëveshje ndërkombëtare

Zëvendëskryeministrja e Kosovës, Emilja Rexhepi, ka folur për takimin e mbajtur në Ambasadën Amerikane ku u diskutua çështja e Asociacionit të Kosovës.   Rexhepi tha se...

Lajmet e Fundit