1.8 C
Prizren
E enjte, 7 Dhjetor, 2023

Universitetet e Kosovës ‘në fund të pusit’!

UP-rektoratiSistemi i arsimit të lartë në Kosovë është për faqe të zezë. Lista e radhitjes së universiteteve të botës nga më i miri deri te më i dobëti, nga rreth 22 mijë universitete e kolegje të botës, gati sa nuk përfundon me Universitetin e Prizrenit.

Për më keq, as Universiteti i Prishtinës nuk është fare më mirë. Ky institucion i arsimit të lartë publik në vend, ndodhet i ranguar në pozitë më të keqe se edhe universiteti i Nishit në Serbi apo Universiteti Epoka në Tiranë.

Që situata të jetë edhe më e rëndë, UP-ja ndodhet edhe më poshtë në radhitje sesa i ashtuquajturi Universitet i Prishtinës që funksionon falë strukturave paralele në serbe në veri të Mitrovicës.

Cybermetrics Lab (Spanish National Research Council- CSIC), i cili çdo gjashtë muaj përditëson rangimin e universiteteve në portalin e webometrics.info, ka publikuar radhitjen e universiteteve të ndryshme në botë për vitin 2013. Ndarja është bërë sipas kontinenteve, shteteve dhe radhitjes së përgjithshme në nivel global./tribuna/

Më Shumë

Vetëvendosje në Prizren zgjedh anëtarët e rinj të Komisionit Disiplinor dhe Komisionit Zgjedhor të Qendrës

Sot, Lëvizja Vetëvendosje në Prizren, mbajti sot mbledhjen e XXIV - të të Këshillit të Qendrës. Në këtë mbledhje të rregullt të Këshillit të Qendrës...

Akuzat për përdhunim, kërkohen 12 vjet burg për Dani Alves

“Çështja Alves” vazhdon të evoluojë dhe futbollisti brazilian, i cili ndodhet në paraburgim të përkohshëm në qendrën e vuajtjes së dënimit “Brians II”, përballet...

Lajmet e Fundit