8.8 C
Prizren
E mërkurë, 5 Tetor, 2022

Universiteti ilegal “diplomatik”

20150209231127187646Në hotelin “Grand” janë “gatuar” edhe diploma për master e doktoratë. Deri para dy javësh, aty ka pasur selinë një institucion që prej gati një dekade ilegalisht organizon studime dhe lëshon diploma për nivele pasuniversitare.

Është krijuar si qendër rajonale dhe më vonë e ka avancuar statusin në universitet. Pushteti ka qenë në dijeni për veprimtarinë e tij, shkruan sot “Koha Ditore”.

Jo që nuk e ka penguar, por nëpërmjet një kontrate i ka dhënë lirinë për të funksionuar jashtëligjshëm, pa akreditim dhe pa licencë, dhe që diplomat që lëshon të mos i nënshtrohen njohjes a nostrifikimit.

E ka ndihmuar edhe me godina dhe e ka promovuar publikisht. Madje, nga buxheti i shtetit ka ndarë bursa për të “shkolluar” aty kuadro të administratës – që tani janë diplomatë, të shpërndarë nga Zagrebi i afërt e deri në New York e Tokio.

Më Shumë

Prizren: Policia arrestoi dje tre persona të dyshuar për vepra penale

Prokurori i Shtetit njofton se gjatë 24 orëve të fundit nga prokuroritë themelore janë ngritur 85 aktakuza kundër 91 personave, për vepra të ndryshme...

Prizren, 34 aktakuza kundër 44 personave për vepra të ndryshme penale

Prokurori i Shtetit njofton opinionin publik se gjatë 24 orëve të fundit, nga prokuroritë Themelore janë ngritur 103 aktakuza kundër 116 personave, për vepra...

Lajmet e Fundit