19.8 C
Prizren
E shtunë, 1 Tetor, 2022

UP-ja, konkurs për afatin e dytë për bachelor

UP-rektoratiUniversiteti i Prishtinës ”Hasan Prishtina”, shpall konkurs për pranimin e studentëve në afatin e dytë për studimet themelore- bachelor në vitin akademik 2013/2014.

Universiteti i Prishtinës, në vitin e parë të studimeve, në afatin e dytë të konkursit për vitin akademik 2013-2014, do të regjistrojë 10108 studentë, prej të cilëve 6555 studentë të rregullt dhe 3553 studentë me korrespondencë.
Universiteti do të regjistrojë edhe 553 studentë të rregullt nga Shqipëria, Maqedonia, Mali i Zi dhe Presheva e Bujanoci, si dhe 250 studentë nga minoritetet: boshnjakë, turq, romë, ashkali dhe egjiptianë.

“Të drejtë pranimi në Universitetin e Prishtinës kanë të gjithë kandidatët ,të cilët e kanë përfunduar me sukses shkollën e mesme në Kosovë dhe e kanë diplomën për shkollimin e kryer. Në Universitet mund të pranohen edhe studentët nga shtetet e tjera, në bazë të kuotave të përcaktuara nga MASHT-I”. ka bërë të ditur UP-ja,transmeton Indeksonline.

Kandidatë jokosovarë konsiderohen ata që e kanë mbaruar shkollimin e mesëm jashtë Kosovës dhe me rastin e paraqitjes në konkurs, duhet t’i kenë të nostrifikuara dokumentet e shkollimit, (njohja /nostrifikimi i diplomave bëhet në Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe të Teknologjisë). Secili kandidat mund të konkurrojë vetëm në një fakultet, departament apo drejtim.

Më Shumë

25 vite nga protesta studentore e vitit 1997

Sot bëhen 25 vite nga protesta më e madhe studentore e vitit 1997, e organizuar nga Unioni i Pavarur i Studentëve të Universitetit të...

Punime në rrjet/ Këto fshatra të Prizrenit nuk do të kenë rrymë

KEDS ka njoftuar për ndërprerje të energjisë elektrike në disa fshatra dhe rrugë të rajonit të Prizrenit. 30.09.2022 Punime të domosdoshme për siguri të sistemit Prizren 1. Nga NS...

Lajmet e Fundit