15.8 C
Prizren
E premte, 31 Maj, 2024

50 euro gjobë për këmbësorët që kalojnë rrugën me telefon në dorë

Nga 3 prilli 2024 ka hyrë në fuqi Ligji për Rregullat e Trafikut Rrugor. Ky ligj ka ashpërsuar masat ndëshkuese për përdorim të telefonin nga pjesmarrësit në trafik.

Siç njoftojnë nga policia, me Ligjin e ri, këmbësorëve u është ndaluar përdorimi i telefonave dhe dëgjueseve në veshë, kur e kalojnë rrugën, shiritin, shtegun e biçikletave ose binarët. Mosrespektimi i kësaj rregulle ndëshkohet me gjobë 50 euro.

Ndërkohë, edhe shoferëve u është bërë thirrje që gjatë kohës së drejtimit i ndalohet mbajtja e telefonit të dorës dhe pajisjeve të tjera të cilat do ta zvogëlonin mundësinë e reagimit dhe drejtimit të sigurt të mjetit.

Mosrespektimi i kësaj rregulle ndëshkohet me gjobë nga 100 deri në 500 euro, pikë negative e ndalesë në drejtim të mjetit motorik.

“Mos përdor telefonin dhe mjete të tjera hutuese përderisa jeni pjesë e trafikut!

Mos rrezikoni jetën tuaj dhe të të tjerëve”, thuhet në njoftimin e policisë.

 


Më Shumë

I konfiskohet leja vozitësit në Prizren

Drejtoria Rajonale e Policisë nw Prizren ka konfiskuar lejen e vozitësit për shkak të kundërvajtjeve të përsëritura në trafik. Shoferi është dënuar me nëntë...

S’ka vija të kuqe për PDK-në, thotë Haxhi Avdyli i Guxo-s

Deputeti i Guxo-së, Haxhi Avdyli, ka thënë se vijat e kuqe nuk janë të mira në politikë, kështu duke nënkuptuar se nuk ka vija...

Lajmet e Fundit