12.8 C
Prizren
E hënë, 27 Mars, 2023

54 kallëzime penale ndaj zyrtarëve policor

policia 7Edhe pse janë të thirrun për me mbrojt rendin dhe ligjin, nuk janë të paktë zyrtarët policor të cilët e shkelin ligjin tue kry vepra të ndryshme penale.

Vetëm në 6 muejt e parë të këtij viti Inspektorati Policor i Kosovës ka ngrit ma shumë se 40 kallëzime penale ndaj zyrtarëve policor të Kosovës, transmeton Rrokum.

Simbas zyrtarëve t’IPK nga 1 Kallnor deri me 30 Qershor të këtij viti, ky institucion ka ngrit 54 kallëzime penale ndaj zyrtarëve policor, 29 prej tyne janë dërgue me raport të veçantë si dhe 33 raste janë në proces të hetimit.

Simbas zhadhansit t’Inspektoratit Policor te Kosoves, Arber Beka, janë 34 raste ku zyrtarët policor dyshohen për keqpërdorim të detyrës apo autoritetit zyrtarë, 22 raste rrezikim i trafikut publik, 18 lëndim i randë trupor, 10 raste kanosje, si dhe 9 falsifikim i dokumentit zyrtar.

Gjatë hetimeve të rasteve penale nga Deparatamenti i Hetimeve t’IPK, simbas Bekes, veprat ma të shpeshta për të cilat dyshohen se i kanë krye këta zyrtar policor janë Keqpërdorimi i detyrës apo autoritetit zyrtar, Rrezikimi i Trafikut Publik, Lëndim i Lehtë Trupor, Kanosje, si dhe Falsifikimi i Dokumentit Zyrtar.

Bazue në të dhanat e IPK për gjashtë mujorin e këtij viti në total IPK ka pranue dhe hetue 52 raste të veprave penale me elemente të korrupsionit dhe veprave tjera kundër detyrës zyrtare, ndër të cilat ma të shpeshtat janë 28 raste të keqpërdorimit të pozitës apo autoritetit zyrtar, 7 raste marrje e ryshfetit, 3 raste dhanie e ryshfetit, 3 raste Ushtrim i ndikimit, 2 raste Zbulim i fshehtësisë zyrtare dhe 9 raste Falsifikimi i dokumentit zyrtar.

Trajtimi me prioritet i rasteve me elemente korruptive dhe reduktimi në maksimum i rasteve që janë në pritje asht mbetet si objektivë në vazhdimësi për Inspektoratin Policor të Kosovës (IPK).

Ndërkohë, në vitin 2013 Inspektorati Policor ka realizue katër inspektime të rregullta dhe dy të jashtëzakonshme ku janë inspektue 81 njisi policore dhe janë inspektue 142 dosje të ndryshme dhe janë intervistue rreth 152 zyrtarë policorë të të gjitha gradave dhe pozitave.

Më Shumë

Humbjet milionëshe të Trustit Pensional

Trusti Pensional i Kosovës vazhdon të mbetet pa bord drejtues. Komisioni për përzgjedhjen e anëtarëve të bordit nuk ka kthyer përgjigje për Radio Kosovën...

Server: Marrëveshja e Ohrit nuk pati ndonjë përmbajte të madhe

Njohësi i çështjeve politike njëherësh profesor në Universitetin `John Hopkins` në SHBA, Daniel Server në një lidhje të drejtpërdrejtë në RTK tek `Lajmet e...

Lajmet e Fundit