19.8 C
Prizren
E enjte, 20 Qershor, 2024

Ambasada e Britanisë mirëpret vendimin e Gashit për Prevallë

Prevalla7-12Ambasada Britanike në Prishtinë mirëpret iniciativën e Ministrit të Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor për të marrë masa kundër ndërtimeve të paligjshme në Prevallë.

“Ne jemi të inkurajuar sidomos nga gatishmëria me ligjet, të cilat po zbatohen. Këto ndërtesa dhe strukturat e përkohshme, duke përfshirë antenat e telefonisë celulare, kishin shkelur kushtet dhe kriteret për ndërtim. Ata përfaqësonin një rrezik për mjedisin dhe sigurinë publike.

Ne kujtojmë se Komisioni Europian 2013, Raporti i Progresit të Kosovës, theksoi se “kapaciteti për të implementuar dhe zbatuar legjislacionin në nivel qendror dhe lokal duhet të forcohet” dhe se monitorimi i zonave të mbrojtura ishte i pamjaftueshëm”, thuhet thuhet në komunikatën për shtyp.

Zbatimi i Planit Rregullues Urban për Prevallë është i rëndësishëm për qytetarët e Kosovës, sepse ajo do të sigurojë kushte më të mira dhe më të sigurta të jetesës dhe për të mbrojtur parqet natyrore të Kosovës.

“Kjo kthesë duhet të inkurajojnë më shumë turistë për të vizituar zonën, duke mbështetur ekonominë lokale.Ne nxisim të gjithë në qeverinë lokale për t’iu përgjigjur praktikave negative në kohën e duhur për të shmangur vendimet e kushtueshme më vonë.
Ne shpresojmë që kjo iniciativë nuk do të mbetet vetëm në Prevallë dhe do të shërbejë si një model për ministrat dhe kryetarët e tjerë për të ndaluar ndërtimin e paligjshëm dhe të zbatojnë sundimin e ligjit”. /PrizrenPress.com/

Më Shumë

AUV: Therja e kurbaneve të bëhet vetëm në thertore të licencuara, ndryshe do të ndëshkohen

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka bërë thirrje që therja e kurbaneve me rastin e festës së Kurban Bajramit, të bëhet vetëm në thertoret...

Mesazhi i Tërnavës për Kurban Bajram: Është detyrë e jona që ta duam, ruajmë dhe ta mbrojmë atdheun tonë

  Mesazhin e Kurban Bajramit e mbajti myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, i cili tha se shprehja e atdhedashurisë në lutjet e përditshme është një...

Sot nis Euro 2024

Lajmet e Fundit