33.8 C
Prizren
E mërkurë, 19 Qershor, 2024

Bullgaria dhe Rumania ishin kyç në shmangien e luftës ndërmjet NATO-s dhe Rusisë në Kosovë

NATO 000Trupat ruse në Aeroportin e Prishtinës, ushtarë të lodhur, të uritur dhe në etje, morën ushqim dhe ndihma nga ushtarët e NATO-s.

Diplomacia amerikane, më saktësisht diplomati Strob Talbot përmes presidentit Jelcin, arriti kompromisin që forcat ruse të mbeteshin në Kosovë, por në kuadër të misionit të cilin e komandonte NATO-ja.

Të gjithë u bënë sikur kjo aventurë ushtarake e rusëve ishte thjesht “një vendim i pamatur i disa gjeneralëve rusë, të cilët nuk e kishin konsultuar fare Qeverinë në Moskë“.

Cili ishte roli i Bullgarisë dhe i Rumanisë në shmangien e konfliktit NATO – Rusi për Kosovën që iu ofrua anëtarësimi në Aleancën ushtarake Veriatatlantike dhe në BE, lexoni sot më gjerësisht në Koha Ditore.

Më Shumë

Lajmet e Fundit