Projektligji mbi Ndarjet Buxhetore për Buxhetin e Kosovës për vitin 2024, të martën në mbledhjen e qeverisë ka marrë vulën e ekzekutivit dhe do të përcillet për Kuvend, ku do t’i nënshtrohet debateve në komisionet përkatëse dhe në fund do të votohet nga deputetët e Kuvendit të Kosovës, raporton RTKlive.

Kryeministri i Kosovës, Albi Kurti tha se buxheti i Kosovës për vitin 2024 do të jetë, 3 miliardë e 314 milionë euro. Ai tha se koeficienti i pagave do të jetë 110 euro.

Kurti tha se janë ballafaquar me shumë sfida të shumta, siç janë edhe çmimet e energjisë. Kurti tha se përkundër krizave qeveria ka menaxhuar mirë ato, duke përmendur edhe mbështetjen për qytetarët.

Ai ka përmendur edhe shtimin e vendeve të punës për të rinjtë. Shefi i ekzekutivit ka përmendur edhe mbështetjen ndaj bujqve, grave në biznes, komuniteve në biznes, sektorin e IT-së për kurse, familjet për asnjë të punësuar, mbështetjeje për personat me nevojat të veçanta dhe mbështetjen e programit ‘SuperPuna”.