21.8 C
Prizren
E shtunë, 22 Qershor, 2024

Dha dorëheqje kryetari i KD-së të UP-së, Muharrem Nitaj

RektoriatiPas dorëheqjes së Rektorit dhe prorektorëve të Universitetit të Prishtinës, sot dha dorëheqje edhe kryetari i Këshillit Drejtues Muharrem Nitaj.

Nitaj tha se situata e krijuar në Universitetin e Prishtinës, është më e rënda e krijuar që nga viti 2000, dhe sot janë atakuar funksionet më vitale të tij.

“Në një situatë të tillë, kërkohen vendime të rëndësishme për Universitetin dhe në pamundësi për t’i ndërmarrë ato nga pozita që kam, vendimi më i arsyeshëm për mua, është dorëheqja e parevokueshme”, thuhet në njoftimin për dorëheqje të Nitajt.

“Në pamundësi për të kryer detyrat në përputhje me kompetencat që kam dhe duke mos dashur të jem pjesë e një dështimi katastrofik në Universitetin e Prishtinës, jap dorëheqje nga pozita e Kryetarit të Këshillit Drejtues të UP-së”.

“Do të ishte katastrofike sikur rënja e Universitetit të Prishtinës, të shënonte fillimin e rënjës së shtetit, prandaj studentët, profesorati dhe opinioni publik do të duhej të viheshin në mbrojtje të tij”.

“Politika edhe këtë herë e ka plagosur rëndë institucionin më të lartë të dijes në vend!”.

Më Shumë

ATK-ja kërkon nga TAXI-t që të pajisen me sistem fiskal

Administrata Tatimore e Kosovës njofton të gjithë tatimpaguesit të cilët zhvillojnë aktivitet të taksive, se janë të obliguar që të pajisen me Sistem Fiskal...

Në Banjë të Malishevës hapet aeroporti civil

Sot ishte më shumë se një ngjarje e zakonshme, për institucionet lokale të Komunës së Malishevës dhe qytetarët e sajë e më gjerë në...

Lajmet e Fundit