30.8 C
Prizren
E hënë, 17 Qershor, 2024

“Ec Ma Ndryshe” me hartë të ndërtimeve pa leje në Prizren

Objekti i ndertimitOrganizta Joqeveritare “EC Ma Ndryshe” do të bëjë  nesër promovimin e analizës “Urbanizmi si lexim i qytetit” dhe Hartës së ndërtimeve pa leje në Prizren.

Valon Xhabali, Koordinator i Programit të Trashëgimisë Kulturore tha se analiza dhe harta e ndërtimeve pa leje në këtë qytet është realizuar  në kuadër të projektit “Urbanizm Ëatch – urbanizmi i Prizrenit nën vëzhgim të përhershëm”, që përkrahet financiarisht nga Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur (KFOS).

“Do të prezantohen rastet e shkeljeve të identifikuara në Prizren, të përmbledhura në hartën e ndrëtimeve pa leje”.
“Në të njëjtën kohë, përmes analizës “Urbanizmi si lexim i qytetit” do të ofrohen dëshmi të transformimit të strukturës urbane të qytetit dhe degradimit që ka pësuar Qendra Historike gjatë dekadës së fundit, si rezultat i aktivitetit kaotik ndërtimor”.

Nga muaji korrik 2013, “EC Ma Ndryshe” ka nisur  zbatimin e projektit “Urbanizmi i Prizrenit nën vëzhgim të përhershëm

“Nevoja për mbikëqyrjen e zhvillimeve në sektorin e urbanizimit ka rrjedhë si pasojë e zhvillimeve të shumta negative gjatë periudhës së pasluftës dhe tranzicionit që janë manifestuar me degradimin urban dhe planifikimin e pa-balancuar hapësinor”.

“ Projekti synon që të instaloj një sistem të monitorimit të përhershëm të aktivitetit shtetëror (dy nivelet e pushtetit dhe organet e drejtësisë) në fushën e menaxhimit dhe zhvillimit urban në qytetin e Prizrenit, me theks të veçantë në Qendrën Historike të tij, për të siguruar rend urbanistik”./PrizrenPress.com/

Më Shumë

“Ura e Fshajtë” në gjendje të keqe( Foto)

Gjendja te Ura e Fshajtë në rrugën Gjakovë – Prizren po alarmon qytetarët që frekuentojnë atë pjesë, të cilët janë ankuar në vazhdimësi se...

“Bashkimi Reisen” organizon udhëtime turistike për në Ulqin

Ofertë për Udhëtim Turistik me Bashkimi Reisen Lajm i Ri! Duke filluar nga data 21 Qershor 2024, Bashkimi Reisen organizon udhëtime turistike drejt Ulqinit të mrekullueshëm. Nisja...

Lajmet e Fundit