23.8 C
Prizren
E shtunë, 13 Prill, 2024

Fondi i veriut, me lartësi të pakufizuar

KuvendiKosoves5-27Deputetët kanë miratuar ndryshimet në projektligjin për buxhetin e vitit 2013 ku parashihet edhe krijimi i fondit për veriun, por ende askush nuk di të tregojë se sa do të jetë lartësia e këtij fondi.

Në nenin 2 paragrafi 3 të ligjit, thuhet se të gjitha paratë publike të mbledhura prej mallrave të importuara nga bizneset e regjistruara në veri të Mitrovicës, të cilat janë të destinuara për konsum në këto komuna, në momentin e hyrjes në Kosovë përmes pikave doganore në Jarinje dhe Bërnjak, duhet të dërgohen në Fondin Zhvillimor të Mirëbesimit, shkruan Tribuna.

Ky fond do të krijohet nga përfaqësuesi special i Bashkimit Evropian në Kosovë, dhe do ta ketë llogarinë në një nga bankat komerciale.

Më Shumë

Lajmet e Fundit