2.8 C
Prizren
E mërkurë, 29 Nëntor, 2023

Fshati Zym i Hasit në syrin e studiuesve të trashëgimisë kulturore

Është mbajtur takimi i parë i grupit të mandatuar punues për Studimin e Fizibilitetit dhe Planin e Menaxhimit të fshatit Zym të Hasit në Prizren.

Plani i Menaxhimit për fshatin Zym synon të përcaktojë mënyrat e konservimit, mbrojtjes, zhvillimit dhe promovimit të fshatit të mbrojtur me ligj dhe të përcaktuar si një zonë e trashëgimisë dhe vlerës natyrore, me qëllim që të trashëgohet tek brezat e ardhshëm.

“Qëllimi kryesor është të analizojë dhe kuptojë, përmes përfshirjes së aktorëve dhe palëve të ndryshme të interesit, fuqinë e ndryshimeve dhe ndryshimet që ndodhin në aspektet kulturore, mjedisore dhe socio-ekonomike, si një mënyrë për të mundësuar mbrojtjen, përmirësimin dhe zhvillimin e koordinuar dhe të përbashkët”, njofton Ministria e Kulturës.

Ky proces do të udhëhiqet nga përfaqësues të institucioneve të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Komunës së Prizrenit, Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Këshillit të Kosovës për Trashëgiminë Kulturore, organizata të shoqërisë civile, përfaqësues të fshatit Zym, programit të UN-Habitat në Kosovë dhe institucioneve të tjera.

Më Shumë

Përfundon seanca ndaj dy të arrestuarve, kështu dyshohet se i ndihmuan grabitësit e argjendarisë në Suharekë

Ka përfunduar senca gjyqësore ndaj Albin Beqirit dhe Fatmir Tahirit, dy prej tre të arrestusrve për grabitjen e armatosur në Suharekë. Sipas dosjes së Prokurorisë,...

Keqpërdorim i trefishtë i detyrës zyrtare për ndërtim rrugësh në Suharekë

Prokuroria Themelore në Prizren ka ngritur aktakuzë ndaj tre të pandehurve, për veprat penale penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” dhe“Keqpërdorimi dhe mashtrimi...

Lajmet e Fundit