19.8 C
Prizren
E mërkurë, 28 Shtator, 2022

FSK-ja në Turqi, ‘si të mbijetojnë në dimër të ashpër’

FSK12-1623 pjesëtarë të Brigadës për Reagim të Shpejtë me gradën nëntoger-ushtar, të FSK-së, kanë udhëtuar për një trajnim të specializuar në Turqi.

Në njoftimin e ministrisë për FSK-në, thuhet se qëllimi i këtij trajnimi është përgatitja e pjesëtarëve të FSK-së, në mënyrë sa më profesionale, për përballjen me dimër të ftohtë dhe me acar.

Për të përcjellë ushtarët e FSK-së, ishte shefi i Shtabit të KFT-së kolonel Naim Haziri dhe shefi i Shtabit të Brigadës për Reagim të Shpejtë, (BRSH) nënkolonel Jeton Dreshaj, si dhe përfaqësuesi i Ushtrisë së Turqisë.

Me këtë rast, koloneli Naim Haziri u shprehë se ndjehet tejet i lumtur që kjo po ndodh pikërisht në repartet dhe pilogonet ushtarake të Ushtrisë së Turqisë.

Ai u shpreh i bindur se gjatë këtij trajnimi pjesëtarët e FSK-së, do arrijnë që ta përfaqësojnë denjësisht FSK-në.

Në fund, kolonel Haziri kërkoi nga ushtarët e FSK-së, që gjatë trajnimit të përfitojnë sa më shumë njohuri nga Ushtria e Republikës së Turqisë, si dhe këto njohuri t’i zbatojnë, pastaj, në përpikmëri në njësitet e tyre në FSK.

Ky trajnim si dhe trajnimet e më hershme që janë zhvilluar në Republikën e Turqisë janë rezultat i bashkëpunimit bilateral në mes FSK-së dhe Ushtrisë së Republikës së Turqisë.

Trajnimi në poligonet ushtarake të Turqisë, “Mbijetesa në dimër të ftohtit dhe të ashpër” fillon sot, ( 23 shkurt 2014), dhe do të zgjatë deri më 08 mars 2014.

Ky trajnim dhe trajnimet e mëparshme të pjesëtarëve të FSK-së, në poligonet e Ushtrisë së Turqisë, po realizohen në bazë të Memorandumit të bashkëpunimit bilateral në mes MFSK-FSK-së dhe Ministrisë së Mbrojtjes së Turqisë dhe Ushtrisë së Turqisë.

Më Shumë

Qeveria përballet me një tjetër krizë, sektori privat bëhet gati t’i hyjë grevës

Kryetari i Sindikatës së Sektorit Privat, Jusuf Azemi, bëri të ditur se tanimë janë në përgatitjet e tyre të fundit për të hyrë në...

Foshnjës tetë muajshe indiane i hiqet thonj-prerësi nga fyti pasi e kishte gëlltitur gabimisht

Një thonj prerës i është hequr nga fyti një djali tetë muajsh, pasi e ka gëlltitur aksidentalisht. Fotot tronditëse tregojnë mjekë të shumtë që përpiqen...

Lajmet e Fundit