25.8 C
Prizren
E hënë, 17 Qershor, 2024

Idriz Vehapi shpërfill Ligjin, cakton Ymer Fazliun nga PDK përfaqësues të shoqërisë civile në KKSB të Rahovecit!

IdrizVehapi-rahovec-pdkKuvendi i Komunës së Rahovecit në seancën e mbajtur në muajin mars 2014, ka themeluar Këshillin Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB), vendim ky që rrjedh nga neni 7 Ligjit për Policinë dhe nenit 5 dhe 6 të Udhëzimit Administrativë nr. 27/12-03/2012 të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Kosovës.

Sipas Ligjit për Policinë, Këshilli për Siguri në Bashkësi është organ këshillues i kryesuar nga kryetari i Komunës dhe anëtarë të tjerë që janë përfaqësues të të gjitha komuniteteve përbrenda komunës, e njeriu që është caktuar ta përfaqësojë shoqërinë civile në këtë këshill është Ymer Fazliu.

Ymer Fazliu vjen nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, bashkëpartiak i kryetarit të Komunës së Rahovecit, Fazliu aktualisht në strukturat të PDK-së ushtron postin e kryetarit të nëndegës së këtij subjekti politik në fshatin Celinë.

Po ashtu edhe Instituti Demokratik i Kosovës – KDI, i cili është monitorues i punës së Kuvendit Komunal të Rahovecit, në raportin e saj të muajit mars ka evidentuar disa mangësi nga kryetari i Komunës, Idriz Vehapi, gjatë krijimit të këtij këshilli, duke cituar se nuk janë krijuar kushtet e favorshme për të gjitha palët, ngase nuk është bërë fare ftesë publike përmes mediave për të marrë propozimit e të interesuarve për të qenë pjesë e këtij këshilli.

“Bazuar në dispozitat e neneve përkatëse të udhëzimit administrative për këshillat për siguri në bashkësi, Kryetari i Komunës së Rahovecit ka shkelur procedurat në emërimin e anëtarëve, duke mos krijuar kushte të favorshme për gjithë palët e mundshme të interesuara për të qenë pjesë e këtij këshilli ngase nuk është bërë fare ftesë përmes mediave publike për të marrë propozimet eventuale për këtë këshillë”, thuhet në Raportin e KDI-së për KK Rahovecin.

RahovecPress ka siguruar listën e anëtarëve të Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi, ku në këtë listë është edhe emri i Ymer Fazliut që përfaqëson shoqërinë civile dhe mediat lokale pa qenë i inkuadruar në këto të fundit, as si pjesëtar i shoqërisë civile dhe as në mediat lokale.

Më Shumë

Deputetët përballen me rrugaçërinë serbe, Rexhaj: Ua thamë troç se Kosova është shtet i pavarur

Dy deputetët e Kuvendit të Kosovës, Arbër Rexhaj, dhe Erxhan Galushi, kanë marrë pjesë në takimin vjetor të Përfaqësuesve të Mbrojtjes dhe Parlamentet Evropës...

Abrashi: Të mbretëron dashuria mbi urrejtjen

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje në Prizren, Artan Abrashi, ka vizituar Bashkësinë Islame në këtë qytet, ku ka uruar të gjithë besimtarët për festën e...

Lajmet e Fundit