23.8 C
Prizren
E diel, 21 Korrik, 2024

Jemi në dijeni për problemet

Ibrahim Makolli2Ministri i Diasporës, Ibrahim Makolli, ka thënë se është në dijeni që mërgimtarët që po vijnë në Kosovë për pushime verore po hasin në probleme gjatë rrugës për në territorin e Serbisë dhe Malit të Zi, por edhe në pikat kufitare. Ai ka thënë se kanë bashkërenduar aktivitetet edhe me MPJ-në dhe MPB-në në mënyrë që mërgimtarëve të mos u krijohen vështirësi në pikat kufitare apo gjatë kalimit nëpër Serbi e Mal të Zi.
Makolli ka apeluar te mërgimtarët që hasin në telashe të tilla ta njoftojnë Ministrinë e Diasporës.

“Kemi marrë njoftime nëpërmjet formave të tjera për këto probleme. Është i njëjti avaz që kur ka një fluks të madh mërgimtarësh, autoritetet e Malit të Zi dhe të Serbisë duan t’i sanksionojnë njerëzit. Ka njoftime se gjatë kalimit nëpër territorin e Malit të Zi, por edhe të Serbisë, mërgimtarëve, përkatësisht vozitësve, u kërkohen shuma të ndryshme parash, me pretekstin se kanë bërë kundërvajtje në komunikacion që përdoren si arsye për plaçkitje. Ne nuk kemi ndonjë ankesë të drejtpërdrejtë të mërgimtarëve në mënyrë që të na mundësohet t’u referohemi rasteve veç e veç”, ka thënë për “Epokën e re” Makolli.

Ai ka treguar se me kontaktet që ka pasur me autoritetet e këtyre vendeve, për ankesat që kanë mërgimtarët, ka marrë përgjigje se praktikat e tilla do të ndalen.

“Jemi të vetëdijshëm se ka njerëz që abuzojnë me ligjin kur krijohen radhë të gjata në kufi dhe mërgimtarëve u kërkohen para ta kalojnë sa më shpejt kufirin. Këto raste janë shqetësuese”, është shprehur Makolli.

Ai ka thënë se Ministria e Diasporës do të jetë në kontakt të vazhdueshëm me autoritetet serbe dhe ato malaziase që rastet e tilla të mos përsëriten.

“Do të komunikojmë vazhdimisht, kurse prej mërgimtarëve kemi kërkuar që rastet e tilla t’i denoncojnë te ne, në mënyrë që ne, me fakte të drejtpërdrejta, të komunikojmë me këto autoritete. Po i bashkërendojmë aktivitetet edhe me Ministrinë e Punëve të Jashtme edhe atë të Punëve të Brendshme, në mënyrë që njerëzve tanë të mos u krijohen vështirësi, qoftë në pikat kufitare qoftë në territoret e këtyre shteteve”, ka thënë ministri Makolli.

Previous article
Next article

Më Shumë

Lajmet e Fundit