19.8 C
Prizren
E martë, 18 Qershor, 2024

Korrupsioni, 482 raste dhe 666 persona nën hetim

Dosje per korrupcion482 raste korrupsioni janë duke u hetuar në të gjithë Kosovën nga prokuroritë themelore. Numri i madh i rasteve ka bërë që Zyra e Prokurorit të Shtetit të hartojë një plan veprimi për rritjen e efikasitetit të sistemit prokurorial. Nga to, Prokuroria e Prishtinës ka më së shumti raste, 218, e më së paku ajo e Gjilanit, 17 raste. Si raporton Kohavisioni, në hetim janë të përfshirë 666 persona, në mesin e tyre edhe zyrtarë të ndryshëm institucionesh. Në bazë të këtij plani, rastet e rëndësishme do të kenë prioritet absolut.

“Me rastin e përcaktimit të prioritetit absolut duhet të merret parasysh cilësia e kryesit, pozita zyrtare dhe shuma e përfitimit apo dëmi i shkaktuar me vepër penale”, thuhet në plan, transmeton Koha.

Të gjithë ata që dështojnë të përmbushin planin, paralajmërohet se do të ndëshkohen. Kryeprokurorët e prokurorive themelore do të jenë direkt përgjegjës për dështimin e prokurorëve të tyre. E grumbullimi i gjithë kësaj pune tregon mospunë, sipas Institut të Kosovës për Drejtësi.

Betim Musliu kujton se kohë më parë, nën drejtimin e prokurores Drita Hajdari, ishte krijuar task forca për luftimin e korrupsionit, e cila tani po del se nuk ka kryer edhe aq punë. Ky plan ka filluar të zbatohet që nga fillimi i këtij muaji, ndërkaq vlerësimi përfundimtar për të do të bëhet më 30 qershor të 2014-ës.

Më Shumë

25 vjet nga çlirimi i Kosovës

25-vjet më parë në Kosovë u vendosën 50 mijë ushtarë të NATO-s dhe bashkë me ta edhe administrata e përkohshme e Kombeve të Bashkuara. Më...

Afro 2 mijë gjoba trafiku për 24 orë në Kosovë

Policia e Kosovës për 24 orët e fundit ka shqiptuar 1 mijë e 915 gjoba trafiku. Ndërkaq në raportin e policisë, janë regjistruar edhe 18...

Sot nis Euro 2024

Lajmet e Fundit